Δραματικός είναι ο απολογισμός από τρεις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο βορειοανατολικό Ιράκ. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα.
Δύο εκ των τριών επιθέσεων διέπραξαν βομβιστές-καμικάζι που οδηγούσαν οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες, στην επαρχία Ντιγιάλα σύμφωνα με πηγές στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Μια πρώτη επίθεση βομβιστή-καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους σε μια αγορά στη Χάιντερ. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 72. Μια δεύτερη παρόμοια επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 7 ανθρώπους στην Κανάαν και τραυμάτισε άλλους 25, ενώ μια ακόμη επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην Ουάτμπα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
Οι επιθέσεις έγιναν κοντά στην Μπακούμπα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιγιάλα.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για μία από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην επαρχία Ντιγιάλα.
Η οργάνωση των εξτρεμιστών, που ελέγχει μεγάλα τμήματα της ιρακινής επικράτειας στο βόρειο και στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανέφερε σε ανακοίνωση στο διαδίκτυο ότι στόχος της επίθεσης ήταν «αποστάτες», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στους σιίτες μουσουλμάνους.
