Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Yπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες βράδυ, σε πευκοδάσος στη Βαρυμπόμπη, απειλώντας για ακόμη μία φορά την Πάρνηθα.

Με πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβέστες, εθελοντές και δυνάμεις των ΟΤΑ κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, ενώ το πρωί έκαναν προληπτικά ρίψεις νερού και εναέρια μέσα και παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της και την αποτροπή του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση της περιοχής και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και άλλα οικήματα, που είναι διάσπαρτα στο δάσος.

Τους αρμόδιους αξιωματικούς του Π.Σ. προβληματίζει η ώρα και το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Ι. Μίχα), καθώς και στο παρελθόν έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στην ίδια περιοχή.

Για τα αίτια διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Οι πυροσβέστες έδωσαν πολύ μεγάλη μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα, ενώ ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Αθανάσιος Σερεντέλος δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι «μας παραξένεψε» η φωτιά που ξέσπασε νύχτα στο συγκεκριμένο σημείο μέσα στο δάσος, όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Παπαγεωργίου, ανέφερε (ΣΚΑΪ) ότι καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με όσα μέσα είχαν στη διάθεσή τους, και πλέον είναι σε ύφεση όλα τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν χθες στη χώρα (Πάλαιρος Αιτωλοακαρνανίας, Ποδοχώρι Δήμου Παγγαίου, Κορυφές Δήμου Καβάλας και Δασωτό στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας).