Το ξεκίνημα του καλοκαιριού ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Μετά τις φιέστες για την κατάκτηση του νταμπλ, υπήρξε η κατάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ανακριτή για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τη γνωστή απόφαση περί της απαγόρευσης να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.
Το υπόλοιπο μέρος του θέρους αναμένεται όμως να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Μαρινάκης μπορεί να παραμένει στην προεδρία, ωστόσο δίνει τα κλειδιά στην εκτελεστική ομάδα που δημιούργησε και στην οποία ηγούνται ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιάννης Βρέντζος και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης, συνεπώς διαφοροποιούνται και οι ισορροπίες στο Ρέντη.
Πέρα από αυτό και ενώ ο Ολυμπιακός περιμένει πάντα για τον πάγκο του τον Μάρκο Σίλβα, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να φέρουν σχεδόν μισή ομάδα, καθώς υπάρχει ανάγκη προσθήκης παικτών στις θέσεις της επίθεσης (σέντερ φορ και πτέρυγες), της μεσαίας γραμμής (κόφτης) και στο κέντρο της άμυνας, ενώ είναι πιθανό να προκύψει και ζήτημα τερματοφύλακα αν και εφόσον αποχωρήσει ο Ρομπέρτο.
Άλλη ομάδα προβλέπεται να μας παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στη νέα σεζόν, έχοντας υπόψη του ότι ο ανταγωνισμός είναι πιθανό να ανέβει καθώς οι αντίπαλοί του τον κυνηγούν μέχρι τώρα έξω από το γήπεδο αλλά λογικά θα το επιχειρήσουν και εντός, οπότε από τις επιλογές των ερυθρόλευκων θα φανεί μέχρι που θα πάει ο πήχης.
Ο Ροναλντίνιο είναι και πάλι στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού τύπου και ο Ολυμπιακός (τουτέστιν ο Μαρινάκης) θα πρέπει να φτάσει στην υπέρβαση (με βάση τα ελληνικά δεδομένα) για να καλύψει ένα συμβόλαιο που θα προσεγγίζει για τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Στη φάση που όλη η Ελλάδα περιμένει με αγωνία την έκβαση των συνομιλιών της κυβέρνησης με τους ξένους εταίρους και στο Σύνταγμα γίνονται σχεδόν καθημερινά πορείες για να μείνουμε ή όχι στο ευρώ υπάρχει το ενδεχόμενο να βλέπουμε στα γήπεδά μας έναν σταρ της μπάλας όπως ο Ροναλντίνιο έστω και στα 35 του χρόνια.
Στην Ελλάδα των (έντονων) αντιθέσεων κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα…
