Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού εξέφρασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, αναφερόμενος σε μια ενδεχόμενη συμφωνία που θα συνάψει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι ο πρωθυπουργός τη συμφωνία που υπογράψει θα είναι μία συμφωνία εντός των ορίων του κόμματος, που θα περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα. Αυτή η συμφωνία δεν θα είναι μνημόνιο» ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ, ο Τ. Κορωνάκης υποστήριξε: «Αυτό που πραγματικά συμβαίνει δεν είναι ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις. Το ΔΝΤ είπε ότι “παραμένω στο τραπέζι των διαπραγματεύσων”. Αυτό που είπε, όμως, είναι ότι οι τεχνικές διαπραγματεύσεις, αυτή την περίοδο, έχουν σταματήσει γιατί εξελίσσεται η πολιτική διαπραγμάτευση και “όταν χρειαστεί θα επανέλθω”».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ έβαλε θέματα, τα οποία από την αρχή αποτελούν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση, όπως το ασφαλιστικό. Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα πολυγλωσσίας στην πλευρά των δανειστών, υπάρχουν και δικές τους αντιθέσεις».

«Το ΔΝΤ, μετά από πέντε χρόνια θυμήθηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει κάποιος να απαντήσει γιατί μπήκε το ΔΝΤ στην Ευρώπη σε ένα χρέος το οποίο δεν είναι βιώσιμο» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το πραγματικό όριο που έχει μπει είναι η 30ή Ιουνίου».