Μνήμες του χειμώνα του 2014 ξύπνησαν χθες στην Κεφαλονιά μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις οι οποίες ταρακούνησαν αρκετά το νησί, η μία το πρωί στα 4 Ρίχτερ και η δεύτερη το απόγευμα με 4,4 Ρίχτερ.
Η δεύτερη δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και είχε βουή κυρίως λόγω του μικρού εστιακού βάθους της –15 χλμ.– ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 4 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.
Από αυτή τη σεισμική δόνηση αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός δύο αλλοδαπών τουριστών οι οποίοι έκαναν μπάνιο στην ξακουστή παραλία του Μύρτου όπου ο σεισμός προκάλεσε μικρή κατολίσθηση.
Οι τουρίστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι και για σχεδόν το μισό καλοκαίρι η παραλία στον Μύρτο ήταν κλειστή καθώς γίνονταν έργα αποκατάστασης στον δρόμο αλλά και στην πλαγιά του βουνού, λόγω των κατολισθήσεων που είχαν συμβεί από τους μεγάλους σεισμούς του Γενάρη και του Φλεβάρη.
