Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλαζόπτωση αναμένεται από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα χτυπήσει αρχικά την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά θα επεκταθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Το σκηνικό θα είναι ίδιο και στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Ελλάδα, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες η κακοκαιρία θα χτυπήσει και την υπόλοιπη χώρα εκτός από την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά και από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Η ΕΜΥ προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί όλη την ημέρα αύριο, αλλά από το βράδυ, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οσο για την Παρασκευή, οι βροχές θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.
