Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τόση δουλειά έχει πέσει στον υπουργείο Πολιτισμού, που ούτε από Πρωτομαγιά δεν καταλαβαίνει. Πρωί πρωί Παρασκευής έστειλε τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου. Με απόφαση του αν. υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, ορίζεται πρόεδρος ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου και αντιπρόεδρος ο εικαστικός-σκηνοθέτης και ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Κυριάκος Κατζουράκης. Μέλη ορίστηκαν οι: Αμαλία Μουτούση (ηθοποιός), Ιωσήφ Βιβιλάκης (καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών). Η Μέλπω Ζαρόκωστα εκπροσωπεί την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, ο Ρήγας Αξελός και ο Ταξιάρχης Χάνος το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Πρωτομαγιά με μουσική

Στο αυριανό μας φύλλο θα δημοσιευτεί η κριτική του Γιάννη Σβώλου για τη συναυλία που έδωσε ανήμερα την Πρωτομαγιά στο Μέγαρο Μουσικής η Φιλαρμονική του Βερολίνου. Με δύο σταρ. Τον έναν στο πόντιουμ, τον σερ Σάιμον Ρατλ. Τον άλλον στο βιολί, τον δικό μας Λεωνίδα Καβάκο. Τη συναυλία απόλαυσαν πολλοί. Οι τυχεροί με εισιτήριο, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης». Οι άτυχοι, από το σπίτι τους, σε απευθείας μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ. Και οι έξυπνοι και άνετοι, ξάπλα στο χορτάρι του κήπου του Μεγάρου, χάρη σε γιγαντοοθόνη. Από τους τελευταίους, φυσικά, και η φωτογραφία.

Β. ΓΕΩΡΓ.

Μπεν Ε. Κινγκ

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει το «Stand by me». Το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1961, αλλά η καριέρα του δεν σταμάτησε ποτέ. Ο άνθρωπος που το είπε και το πέρασε στην Ιστορία, κι ας το τραγούδησαν κι άλλοι όπως ο Τζον Λένον, ο τραγουδιστής της σόουλ και του R&B, Μπεν E. Κινγκ, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 76 χρόνων. To «Stand by me» έκανε μια δεύτερη καριέρα στο τέλος της δεκαετίας του 1980, όταν βγήκε η ομώνυμη ταινία του Ρομπ Ράινερ με τον Ρίβερ Φίνιξ. Το τραγούδι ήταν φυσικά το μουσικό της θέμα.