Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αλλη μία σημαντική καταδίκη έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής μετά την καταδίκη των Νίκου Αποστόλου και Νεκτάριου Σαλούφα για επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά στις 15/9/2012. Οι δύο χρυσαυγίτες καταδικάστηκαν σε 7 μήνες με τριετή αναστολή για απλή σωματική βλάβη από κοινού, αν και η αρχική κατηγορία ήταν για τη βαρύτερη απρόκλητη σωματική βλάβη.

Η αξία όμως της καταδίκης έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια ακόμα επίθεση, η οποία ξεκίνησε με εναρκτήριο παράγγελμα και έληξε με αντίστοιχο παράγγελμα και κατά την οποία καταγράφεται το modus operandi της ναζιστικής οργάνωσης. Μάλιστα οι δράστες επιτέθηκαν διότι τους ερέθισαν συνθήματα όπως «έξω οι νεοναζί», αναγνωρίζοντας στη λέξη «νεοναζί» τον εαυτό τους.

Η δίκη διεξήχθη με έντονη παρουσία χρυσαυγιτών, ανάμεσα στους οποίους η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δέσποινα Σβερώνη, ενώ συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο Τάσος Δημητρακόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Χ.Α. στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι μία από τις περίπου 100 συσχετισμένες δικογραφίες που περιλαμβάνονται στη μεγάλη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση, ενώ ο Αποστόλου είναι κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα έχει δηλώσει στρατολογητής του Ρουπακιά στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Ο Σαλούφας ήταν σωματοφύλακας του βουλευτή Κούζηλου και συμμετείχε στην επίθεση στο στέκι «Ρεσάλτο».