Χιόνια στο καμπαναριό που… Ανάσταση σημαίνει. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σημειώθηκαν, χθες, στα ορεινά της χώρας, ενώ στον μεγάλο ορεινό όγκο της Αττικής, την Πάρνηθα, το έστρωσε στο Μπάφι, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος έως τη Μεγάλη Παρασκευή, με τη θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα να σημειώνει σημαντική πτώση, ενώ βροχές και έντονες καταιγίδες θα σημειωθούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σήμερα.
Εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών θα είναι ανοικτό τις ημέρες του Πάσχα, ενώ το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος της Μεγάλης Βδομάδας και τις μέρες του Πάσχα, όπως και το χιονοδρομικό Πισοδερίου που θα ανοίξει την Κυριακή του Πάσχα για… σούβλισμα αρνιών.
Οι ειδικοί, ωστόσο, καθησυχάζουν λέγοντας ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι καθόλου ασυνήθιστα. «Στον καλό χειμώνα, που επεκτείνεται στην άνοιξη, σε συνδυασμό με το πρόωρο Πάσχα, οφείλεται το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Μάλιστα, ο γνωστός μετεωρολόγος υποστηρίζει ότι τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν με συχνότητα μία φορά στα πέντε χρόνια και είναι απολύτως φυσιολογικά.
Το σκηνικό αλλάζει άρδην από τη Μεγάλη Παρασκευή, όταν θα παρατηρηθεί άνοδος της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού. «Θα έχουμε ένα ανέφελο Πάσχα, με λιακάδα και ζέστη. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς. Ο πολύ καλός καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες».
