Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται στη χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να προεξοφλούν συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, εν μέσω βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά των ομολόγων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:30 διαμορφώνεται στις 768,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,38%. Ανοδικά κινούνται 72 μετοχές, 18 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 36,46 εκατ. ευρώ.

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 4,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,00%.

Από τους επιμέρους δείκτες πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τροφίμων(-0,69%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+9,60%), των Προσωπικών Προϊόντων (+7,05%), του Εμπορίου (+5,86%) και της Υγείας(+4,35%).