Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο Τύπου του μεγάρου Μαξίμου, Γιάννη Αλμπάνη, βάζει στο στόχαστρό του το Ποτάμι, καταγγέλλοντας ότι αρθρογραφεί υπέρ μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Επικαλούμενοι ένα άρθρο στην ιστοσελίδα rednotebook.gr με τίτλο «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο» (15.3.2015), οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει εάν υιοθετεί όσα υποστηρίζει ο κ. Αλμπάνης, δηλαδή ότι «το Grexit είναι πολύ επώδυνο (γι’ αυτό και ορθά δεν ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να ανοίξει προοπτικές που δεν υπάρχουν στο μνημονιακό πλαίσιο».

Σημειώνεται ότι βάσει ΦΕΚ, ο Γ. Αλμπάνης είχε διοριστεί στις 13 Μαρτίου ειδικός σύμβουλος στο γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Προηγουμένως ήταν επικεφαλής της ιστοσελίδας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, left.gr.

Στο άρθρο του ο κ. Αλμπάνης κάνει μια μακροσκελή ανάλυση για τις επιλογές και τα διλήμματα της κυβέρνησης Τσίπρα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός Grexit, εάν ζητηθούν υφεσιακά μέτρα ή εάν η χώρα οδηγηθεί αναγκαστικά σε τρίτο Μνημόνιο.

«Ανοίγει όντως ‘‘προοπτικές’’ ένα Grexit;», αναρωτιέται το Ποτάμι και προσθέτει: «Πώς θα ερμηνευόταν από την ελληνική κυβέρνηση αν ένας σύμβουλος της κ. Μέρκελ ή του κ. Γιούνκερ αρθρογραφούσε υπέρ του Grexit;».

Οπως υποστηρίζουν στη Σεβαστουπόλεως, «η δημοσιοποίηση τέτοιων απόψεων από έναν ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού ερμηνεύεται με δύο τρόπους: είτε οι διορισμοί γίνονται με κριτήρια ‘‘να βολευτούν όλα τα στελέχη μας’’, είτε –το χειρότερο- επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση επεξεργάζονται σοβαρά τέτοια σενάρια».