Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ότι «κάποιοι εσκεμμένα» φρόντισαν να αναδείξουν κάποιες πτυχές από την απάντησή του σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, φανερά ενοχλημένος με τη διάσταση που πήρε το θέμα.
Τόνισε ότι απάντησε πως θεωρεί αδύνατον και απίθανο «να επισυμβεί οτιδήποτε το κακό ή το χειρότερο που να φτάνει μέχρι Grexit».
«Συνεπώς, αυτό δεν σημαίνει ότι υποστήριξα ή υποστηρίζω (κάτι τέτοιο), αντίθετα είχα μιλήσει για ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τις πολιτικές που η Ελληνική Κυβέρνηση ακολουθεί», υποστήριξε ο Νίκος Αναστασιάδης.
Κάποια ώρα, είπε ο κ. Αναστασιάδης, «χρειάζεται περισσότερο ήθος από κάποιους δημοσιογράφους, εννοώ εκείνους που διαστρεβλώνουν ή απομονώνουν για να προκαλέσουν πρόβλημα».
