Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών από την κατασκευή του Ελληνικού αγωγού ενώ η εμπορική εκμετάλλευση του, υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.

«Ιστορικής σημασίας» χαρακτηρίζουν κύκλοι της κυβέρνησης τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τονίζοντας πως «σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «εκδηλώθηκε εκτεταμένο ενδιαφέρον από τη Ρωσική πλευρά για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας» και «άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη».

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως η χρηματοδότηση του αγωγού «θα γίνει στη βάση ιδιωτικών κεφαλαίων και ο τρόπος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο και τους κανονισμούς της Ε.Ε.».

Μάλιστα δημιουργούνται μεγάλες προσδοκίες καθώς σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου «θα δημιουργηθούν μεγάλα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού που θα αφορούν χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και εμπορική εκμετάλλευση του που υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως» και σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο «διερευνάται η δυνατότητα άμεσης προκαταβολής των μελλοντικών κερδών για αρκετά χρόνια και αποπληρωμή από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού και έπειτα».

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «επεξεργάζεται φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών Ελληνορωσικών εταιριών».