To θέμα δεν είναι πόσοι θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ (πρακτικά μόνο 1.559 άτομα έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης είπε χθες στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς), αλλά πώς θα συνυπάρξουν όλοι εκεί μέσα. Στο Ραδιομέγαρο. Και δεν είναι μόνο οι ΝΕΡΙΤες και οι ERTopenίτες με το άσβεστο μίσος της μίας πλευράς για την άλλη, είναι και οι… εσωτερικοί εχθροί. Οι δημοσιογράφοι της ελεύθερης ΕΡΤ λόγου χάριν εγκαλούν την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, του συνδικαλιστικού τους φορέα, ότι «‘‘αναγνωρίζει’’ και καθιστά ομοτράπεζους και ισότιμους συνομιλητές τον σκληρό πυρήνα των διασπαστών και των υπονομευτών του αγώνα, εκείνους που δούλεψαν με ζήλο για να επιβάλουν το ΜΑΥΡΟ». Προβλέπονται άγριες καταστάσεις.
Εβγαλαν και ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα, Νίκος Τσιμπίδας και Γιώργος Γιουκάκης (αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ). «Με θλίψη, έντονο προβληματισμό και μεγάλα ερωτηματικά πληροφορηθήκαμε πως η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ το Σάββατο 4 Απριλίου κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που ΚΑΝΕΝΑ Σωματείο, ΚΑΜΙΑ Ενωση και ΚΑΜΙΑ Ομοσπονδία δεν διανοήθηκε στη διάρκεια των 22 μηνών του αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ: Να ‘‘αναγνωρίσει’’ και να καταστήσει ομοτράπεζους και ισότιμους συνομιλητές τον σκληρό πυρήνα των διασπαστών και των υπονομευτών του αγώνα, εκείνους που δούλεψαν με ζήλο για να επιβάλουν το ΜΑΥΡΟ, εκείνους που έκοβαν συχνότητες, που διέβαλλαν, λοιδορούσαν και έκαναν τα πάντα να αποτύχει ο αγώνας της Ελεύθερης ΕΡΤ, εκείνους που έστησαν την ‘‘ντροπή της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ’’ και υπερηφανεύονταν για το έργο τους».
Αφορμή για όλο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η… επίσκεψη της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο για συζητήσεις με τους… απέναντι. Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ υπενθυμίζουμε είναι ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, από τους παλιούς εκείνους συνδικαλιστές που δεν θέλεις να έχεις ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Να υποθέσουμε πως τα πράγματα για την επανέναρξη της ΕΡΤ δεν γίνονται έτσι όπως τα περίμενε, εξ ου και οι παράπλευρες κινήσεις; «Ακόμη και για όσους δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν θα ήθελαν να το πιστέψουν», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων ΕΡΤ, «το περιεχόμενο των ‘‘συνομιλιών’’ στο Ραδιομέγαρο, το περασμένο Σάββατο, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας: όπως συζητήθηκε στην καινοφανή ‘‘σύναξη των συνδικαλιστών’’, μέλημά τους είναι πλέον η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, προφανώς μέχρι να καταφέρουν να διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψει στο πιο απεχθές κομμάτι του συνδικαλισμού να επιβιώσει ακόμα και ως ζόμπι εις βάρος της ΕΡΤ και των εργαζομένων της». Και καταλήγουν: «Σε ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορούν να έχουν κανένα ρόλο, φύση και θέση, οι πρωτεργάτες της διάσπασης και της επιβολής του μαύρου και οι εργατοπατέρες».
