Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με άστατο καιρό, νεφώσεις, σποραδικές καταιγίδες αλλά και ηλιοφάνεια θα έρθει ο Απρίλιος. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το διάστημα από αύριο έως και την Κυριακή των Βαΐων, εκτός από τις βροχές, αναμένεται και μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, για Πέμπτη και Παρασκευή, και εκ νέου μικρή πτώση από το Σάββατο, ενώ στα ορεινά ίσως σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Για αύριο Τετάρτη 1η Απριλίου, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος από το μεσημέρι, όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που από τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, που γρήγορα θα γίνουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία, από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικά για την Πέμπτη, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με πιθανότητα τοπικών βροχών και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Παρασκευή 3-4-2015

Καιρός βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παροδικές νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να έχει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Απριλίου

Το Σάββατο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και αργότερα σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Την Κυριακή θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ αναμένονται λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου

Τα έως τώρα στοιχεία, δίνουν στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.