Το πρόγραμμα αξιολόγησης του έμψυχου δυναμικού του Παναθηναϊκού εν όψει της επικείμενης αγωνιστικής περιόδου μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί, πλην όμως οι κρίσεις που αφορούν παίκτες βασικά γρανάζια της ομάδας είναι ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε έχουν ήδη υπάρξει ανανεώσεις και επεκτάσεις συμβολαίων, με τη σύμφωνη γνώμη τεχνικής ηγεσίας, προπονητικού τιμ και διοίκησης, ενώ η μοναδική σημαντική εκκρεμότητα που υπάρχει αφορά τη λεγόμενη «κροατική τρόικα».
Οι περιπτώσεις των Μλάντεν Πέτριτς, Γκόρντον Σίλντενφελντ (των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το προσεχές καλοκαίρι) και Ντάνιελ Πράνιτς (έχει συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμα, αλλά και ρήτρα ελευθερίας έναντι μόλις 150 χιλιάδων ευρώ) βρίσκονται στην κορυφή της «πράσινης» ατζέντας, με τον Παναθηναϊκό να έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την παραμονή στην ομάδα των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.
ΜΛΑΝΤΕΝ ΠΕΤΡΙΤΣ
Στον Παναθηναϊκό είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φετινή αγωνιστική παρουσία του 34χρονου Κροάτη και, από τη στιγμή που όλοι συμφωνούν για την παραμονή του στην ομάδα, αναμενόμενο να υπάρξει και πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του για μία ακόμη σεζόν. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι «πράσινοι» κατέθεσαν πριν από λίγες μέρες επίσημη πρόταση στον ατζέντη του Πέτριτς, προσφέροντας στον πελάτη του κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το τρέχον συμβόλαιο του Πέτριτς στον Παναθηναϊκό του αποφέρει καθαρές απολαβές της τάξεως των 450 χιλιάδων, τότε η πρόταση που του έγινε σημαίνει μείωση 33%. Ο Κροάτης άσος δεν έχει ακόμη απαντήσει, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι εν τέλει θα πει το «ναι», καθώς είναι ικανοποιημένος από τις εν γένει συνθήκες που επικρατούν, την παρουσία του στον σύλλογο και τη διαμονή στη χώρα μας.
ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΡΑΝΙΤΣ
Η περίπτωση του Πράνιτς είναι ιδιάζουσα, υπό την έννοια ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016, αλλά η ρήτρα αποδέσμευσης των 150 χιλιάδων ευρώ καθιστά αβέβαιη την παραμονή του σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Η εξάλειψη της ρήτρας αυτής είναι και ο βασικός λόγος που οι «πράσινοι» κατέθεσαν επίσημη πρόταση στον Κροάτη μέσο για επέκταση συμβολαίου μέχρι το καλοκαίρι του 2017, με τις ίδιες απολαβές (περί τις 300 χιλιάδες ευρώ), συν κάποια αυξημένα μπόνους που σχετίζονται με την επίτευξη στόχων της ομάδας. Η πλευρά του 33χρονου άσου δεσμεύτηκε να απαντήσει άμεσα, αν και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης κίνδυνος αποχώρησης υπάρχει μόνο στο ενδεχόμενο πρότασης από άλλο σύλλογο.
ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ
Στην «προ Ταυλαρίδη» εποχή του Παναθηναϊκού, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ βρισκόταν με το ένα πόδι στην έξοδο. Η εξαιρετική «χημεία» και η αρμονική συνύπαρξη του Κροάτη με τον Ελληνα κεντρικό αμυντικό στα μετόπισθεν του «τριφυλλιού», ωστόσο, άλλαξαν τα δεδομένα. Πλέον οι «πράσινοι» επιθυμούν ξεκάθαρα την παραμονή του και οι δύο πλευρές βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρουν τη χρυσή τομή στο οικονομικό. Το θέμα είναι ότι ο «Σίφο» βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο της συνεργασίας του με την Ντιναμό Μόσχας, με την οποία είχε συνάψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο της τάξεως των 800 χιλιάδων ευρώ, από το οποίο οι Ρώσοι πληρώνουν το μισό. Λογικό είναι συνεπώς να αναζητά το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος από το επόμενο συμβόλαιο της καριέρας του. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να του προσφέρει περισσότερα από 350-400 χιλιάρικα, αλλά ποντάρει στην επιθυμία παραμονής του παίκτη στην ομάδα, καθώς επίσης και στην προοπτική 3ετούς συνεργασίας.
