«Φαίνεται ότι μόνο η ψήφος δεν φτάνει…». Με αυτή τη σκληρή διαπίστωση, δεκάδες μέλη και αλληλέγγυοι της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Τα μέλη της επιτροπής ζητούν, μεταξύ άλλων:
•Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
•Κανένα σπίτι χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση.
•Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
•Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/ υπηρεσιών.
Η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη τους διαμαρτυρία για περιπτώσεις απάνθρωπης διακοπής ρεύματος σε ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες και νεόπτωχους. Εκείνο όμως που έκαναν για πρώτη φορά και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η -τουλάχιστον- επιφυλακτική στάση τους απέναντι στη νέα κυβέρνηση.
«Οι φωτογραφίες που μπορείτε να βρείτε στο blog μας, είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη τη χώρα, κρίνοντας κι από τις απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια που δεχόμαστε καθημερινά», καταλήγει η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών.
