Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν μέλη του πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Παναγία Τήνου» που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος την Παρασκευή όπως έκανε γνωστό η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).
Σύμφωνα με το ναυτεργατικό σωματείο η επίσχεση πραγματοποιείται μετά την άρνηση των εμπλεκομένων ναυτιλιακών εταιρειών να καταβάλουν και να εξοφλήσουν τους μισθούς των ναυτικών κι όπως δηλώνουν οι συνδικαλιστές ναύτες «το πλοίο δεν πρόκειται να μετακινηθεί από το σημείο του λιμανιού στο οποίο βρίσκεται εάν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του πληρώματος ».
Η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει «την πολυήμερη και ακατανόητη αδράνεια και ατολμία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑ και το γεγονός ότι οι τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν υποβάλει παραμένουν στις καλένδες».
Προειδοποιούν δε ότι θα υπάρξει συνέχιση και κλιμάκωση των επισχέσεων και των κινητοποιήσεων στα ακτοπλοϊκά πλοία, ενώ διευκρινίζουν ότι για την ταλαιπωρία των νησιωτών είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες που επιδεικτικά αγνοούν το πρόβλημα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας και το ΥΝΑ το οποίο αδικαιολόγητα αδρανεί και δεν παίρνει έως και τώρα κανένα ουσιαστικό και αποτελεσματικό μέτρο».
Τέλος κάνουν γνωστό ότι όπως τους ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής η εταιρεία ΑΝΕΚ-ΛΑΝΕ αποφάσισε να μην συνεχίσει τη ναύλωση του πλοίου «Παναγία Τήνου»(ανήκει στην εταιρεία Ventouris Sea Lines). Εάν, όπως λένε, συμβαίνει αυτό οι ευθύνες για την αποπληρωμή του πληρώματος βαρύνουν την πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι με το συγκεκριμένο πλοίο είχαν προκύψει πάλι προβλήματα πριν από μια εβδομάδα, όταν τέσσερα μέλη του πληρώματος θέλησαν να προχωρήσουν σε επίσχεση. Στο λιμάνι του Πειραιά είχε δημιουργηθεί ένταση όταν οι ναυτικοί παρεμποδίστηκαν να κάνουν επίσχεση, απειλήθηκαν με σύλληψη και στη συνέχεια τους δόθηκαν κάποια χρήματα έναντι των οφειλομένων και το δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε με 5 ώρες καθυστέρηση.
