Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε σχόλιό του για τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση, με επικοινωνιακά παιχνίδια, προσπαθεί να κρύψει από το λαό ότι η νέα συμφωνία». «Στροφή» της κυβέρνησης διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στη Χαρ. Τρικούπη.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως το τελικό πρόγραμμα για την Ελλάδα «θα περιέχει το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου, ότι το υπόλοιπο θα αντικατασταθεί από άλλα αντιλαϊκά διαρθρωτικά μέτρα ”τύπου ΟΟΣΑ” και ότι η αυστηρή επιτήρηση θα συνεχιστεί με άλλον τρόπο».

Πάνω απ’ όλα η κυβέρνηση «προσπαθεί να εμφανίσει ως δήθεν επιτυχία την πιθανή συμφωνία και να πείσει το λαό ότι πρέπει να εγκαταλείψει το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων και της ανάκτησης των απωλειών και να συμβιβαστεί με ψίχουλα» σημειώνει ο Περισσός.

Καταλήγοντας, αναφέρει: «Ο λαός, με την πάλη του και σε ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια, μπορεί να επιβάλει φιλολαϊκές λύσεις. Αυτός είναι ο δρόμος μιας αγωνιστικής και πραγματικά περήφανης στάσης, για να υπάρχει πραγματική νίκη του λαού».

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική προς την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, ως προς τον τρόπο που παρουσιάζει τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Τόνισε δε σε αυτό το πλαίσιο ότι «η στρατηγική μας, με μικρές μετονομασίες, γίνεται επιτέλους δεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας…».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση στις διεθνείς επαφές της, παρότι εκείνη δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στο αίτημα του κόμματος για επίσημη ενημέρωση σχετικά με το προχτεσινό Eurogroup και ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, υπογραμμίζοντας ότι παρόλα αυτά το ΠΑΣΟΚ θέλει να υπάρξει τη Δευτέρα συμφωνία με τον καλύτερο τρόπο για τους πολίτες και την οικονομία.