Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και ο αντιπρόεδρος της ομάδας Σάββας Θεοδωρίδης για την υπόθεση που αφορούσε την επίσκεψή τους στο ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης τον Μάιο του 2013, όταν είχαν μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών και κατηγορήθηκαν ότι επηρέασαν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης ΠΑΕ» είχαν αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα και η υπόθεση οδηγήθηκε εκ νέου στο ακροατήριο.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή τους καθώς -όπως υποστήριξε- «ο δόλος δύσκολα διαγιγνώσκεται αλλά η νομολογία έχει δεχτεί ότι μπορούν να ληφθούν υπόψη ενδείξεις, εμπειρικά δεδομένα και κριτήρια».

Κατά την εισαγγελέα, «η παροχή ευχών ήταν προσχηματική», ενώ τόνισε στην πρότασή της πως «επρόκειτο για σημαντικό αγώνα, η φράση προήλθε από ισχυρό πρόσωπο, η έννοια των φράσεων αυτών υποδεικνύουν το αυτονόητο, άρα είναι συγκεκαλυμμένες φράσεις που δείχνουν δυσαρέσκεια».