Σε ένα τρίμηνο θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης κρατουμένων, το γνωστό «βραχιολάκι», δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Στον απόηχο των δραματικών διεργασιών για την ψήφιση της τροπολογίας για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων, ο Χ. Αθανασίου σημείωσε ότι υπήρχε νομικό κενό και ότι η υπόθεση Ρωμανού ήταν η ευκαιρία για να αναδειχθεί. «Οι σπουδές ήταν το ζητούμενο και όχι συγκεκριμένα ο Ρωμανός» είπε.
Ο ίδιος δεν παραδέχθηκε καθυστερήσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς και τόνισε πως η τελική λύση ελάχιστα διέφερε από την αρχική του πρόταση. «Ο,τι έλεγα εξαρχής αυτό έγινε: φοίτηση εξ αποστάσεως και, βεβαίως, μόλις τεθεί σε ισχύ το “βραχιολάκι”, θα εφαρμοστεί. Αυτό έγινε στο τέλος» ανέφερε.
Υπογράμμισε, δε, πως ο ίδιος υποστήριξε τη λύση με το «βραχιολάκι» αμέσως μόλις λύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα: «Οι εταιρείες που είχαν αποκλειστεί είχαν προσφύγει με ενστάσεις τους στη Δικαιοσύνη. Οταν άνοιξε ο δρόμος και λύθηκε το ζήτημα του χρονικού ορίζοντα που θα παραδώσει η ανάδοχος τον τεχνικό εξοπλισμό, είπα ότι μπορεί να προχωρήσει η πρόβλεψη στην τροπολογία».
Ακόμα, υποστήριξε ότι η τροπολογία ψηφίστηκε ομοφώνως για να καταδείξει την κοινοβουλευτική συναίνεση σε κρίσιμα ζητήματα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές, όπως του επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, καθώς καταψηφίστηκε από τους Αδωνι Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη.
