«Πολλά λεφτά» για τα οικονομικά δεδομένα του φετινού Παναθηναϊκού φαίνεται πως θα εξασφαλίσει ο Μάρκους Μπεργκ για την επέκταση της συνεργασίας του μέχρι το 2018!
Το νέο συμβόλαιο, που βρίσκεται στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης, προβλέπει αύξηση που ξεπερνάει το 60%. Ο Σουηδός έχει ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τις 450 χιλιάδες ευρώ από τη συμφωνία του 2013, μαζί με μια σειρά από μπόνους στόχων, συμμετοχών κ.λπ. Πλέον, σύμφωνα με όσα αφήνει να εννοηθεί ο Παναθηναϊκός, οι απολαβές του θα εκτοξευθούν στις 750 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, με την αύξηση να φτάνει περίπου το 67%.
Η αύξηση θα ξεκινήσει από την επόμενη σεζόν και θα ανέβει τα δύο τελευταία χρόνια στις 800 χιλιάδες.
Ετσι, ο Μπεργκ θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Παναθηναϊκού. Το δε συμβόλαιό του, μαζί με την Εφορία, θα ξεπεράσει το 1,3 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει πρακτικά το 1/6 του μπάτζετ της ομάδας!
Θα υπάρχουν επίσης μεγάλα μπόνους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου, την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τη θέση του πρώτου σκόρερ, τα οποία μπορούν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα λεφτά που θα παίρνει.
Ο Σουηδός φέρεται να δέχτηκε την τελική πρόταση του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή μίλησε για λίγο με τον Λεωνίδα Βόκολο και συζήτησε κάποιες λεπτομέρειες του συμβολαίου μαζί με την επιθυμία του να μείνει για ακόμη ένα χρόνο στην ομάδα.
Σύμφωνα με όσα αφήνει να διαρρεύσουν η ΠΑΕ -γιατί οριστική συμφωνία και ανακοίνωση δεν υπάρχουν ακόμη- απομένει η τελική κουβέντα με τους ατζέντηδες του παίκτη για το ποσοστό που θα πάρουν οι ίδιοι αλλά και για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων σε δόσεις. Αν όλα πάνε καλά, η ανακοίνωση θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.
