Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο υπ. Οικονομικών σε συνέντευξή του αποδόμησε πλήρως τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί εξόδου από το Μνημόνιο

Τη «φτηνή προεκλογική προπαγάνδα» της κυβέρνησης επιθυμεί να αποδομήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, λαμβάνοντας αφορμή από την πρόσφατη συνέντευξη του Γκίκα Χαρδούβελη. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών «επιβεβαίωσε τη νέα μνημονιακή συμφωνία, με εποπτεία από τους δανειστές και παραμονή του ΔΝΤ» και «διέψευσε έτσι τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί δήθεν εξόδου από το μνημόνιο». Στην Κουμουνδούρου θεωρούν άλλωστε ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο ελιγμών, καθώς «βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια στρατηγική υποτέλειας που δεν δίνει λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ ταυτόχρονα στραγγαλίζει την κοινωνία και την οικονομία με δυσβάσταχτους φόρους, απολύσεις και ισοπέδωση των δημόσιων αγαθών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει άλλωστε ότι «η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υπογράψει νέα μνημονιακή συμφωνία με τους δανειστές», ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τις δηλώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη. Ο Ελληνας ευρωβουλευτής ρωτά την Κομισιόν «σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για τη νέα στήριξη της Ελλάδας» και αν «υπάρχουν σκέψεις για τη χρήση μιας «υβριδικής» μορφής χρηματοδοτικής στήριξης με την αξιοποίηση των 11,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ», καθώς επίσης, «ποιον ρόλο ενδέχεται να έχει το ΔΝΤ στη νέα μορφή χρηματοδοτικής στήριξης».

Αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία για τη διευθέτηση του επιχειρηματικού χρέους, το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «απολύτως τραπεζοκεντρικές λύσεις που δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά εξυπηρετούν τη διαπλοκή, τους τραπεζίτες και τις πελατειακές σχέσεις».

Η Κουμουνδούρου πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει την αποστροφή του Κάρολου Παπούλια για την ανάγκη να επιτευχθεί πλειοψηφία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλωστε, τον «τόνο» της πολιτικής αντιπαράθεσης δίνουν δημοσκοπικά αποτελέσματα όπως αυτό της Palmos Analysis για τον Τ/Σ SBC, όπου καταγράφηκε προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 10,4%. Στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση συγκέντρωσε 29,4%, έναντι 19% της Ν.Δ., ενώ στην παράσταση νίκης το αριστερό κόμμα συγκέντρωσε 63%, με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει 25%.

«Σκληρή» ήταν πάντως και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο επεισόδιο μεταξύ Γ. Στύλιου και Λ. Κανέλλη. Η επίθεση «δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία» σχολίασε η Κουμουνδούρου.