Στα σοβαρά τραύματά του υπέκυψε 12χρονος, που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς διότι φέρεται να αρνήθηκε να πετάξει στο έδαφος ένα αεροβόλο πιστόλι με μπίλιες σε ένα πάρκο πλάι του Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης, οι δύο αστυνομικοί εστάλησαν το Σάββατο στο σημείο και απαίτησαν από τον 12χρονο να σηκώσει τα χέρια ψηλά, αλλά αυτός «κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι».
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι, τραυματίζοντάς το στο στο στομάχι και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Plain Dealer», το παιδί απεβίωσε το πρωί της Κυριακής. Το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.
Στην ηχογράφηση της κλήσης στην άμεση δράση, ο καλών αναφέρει ότι ο ύποπτος ίσως ήταν «έφηβος» και το όπλο ήταν «πιθανόν ψεύτικο», αλλά η πληροφορία αυτή δεν μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς που εστάλησαν στο σημείο, γράφει ακόμη η εφημερίδα.
Μετά το συμβάν, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι «το πιστόλι το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του υπόπτου 12 ετών ήταν μια ρεπλίκα τύπου “airsoft” (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι στο σώμα λιγότερο από έναν χρόνο, αλλά ο δεύτερος έχει εμπειρία δέκα ετών και πλέον, δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
