Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε νέες δηλώσεις για την Τεχεράνη προέβη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τη στιγμή που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα και μπορεί να γίνει εντελώς ανεξέλεγκτη.

Όπως υποστήριξε ο Τραμπ, η Ουάσιγκτον και η Τεχεράνη βρίσκονται σε συνομιλίες για τη διαπραγμάτευση του τέλους του πολέμου, όμως επανέλαβε ότι το Ιράν δεν είναι ακόμη έτοιμο για μια συμφωνία.

«Τους μιλάμε. Νομίζω ότι σοβαρολογούν. Νομίζω ότι γίνονται ολοένα και πιο σοβαροί όσο περνούν οι μέρες, ίσως για προφανή λόγο» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. «Αυτό δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε εκεί (σ.σ. σε μια συμφωνία). Θα δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε.

«Μερικές φορές, δεν θέλουν να πουν ότι θέλουν να κάνουν μια συμφωνία, θέλουν να είναι οι σκληροί», ανέφερε επίσης, απορρίπτοντας την τελευταία ρητορική Ιρανών αξιωματούχων, η οποία είχε τόνο κλιμάκωσης. Υποστήριξε επίσης ότι μπορεί τελικά να μην υπάρχει ανάγκη να πραγματοποιηθεί η «μαζική» επίθεση, με την οποία είχε απειλήσει πρόσφατα την Τεχεράνη.

Αναφερόμενος εξάλλου στη συμφωνία για την πυρηνική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας για ειρηνικούς σκοπούς, επανέλαβε ότι δεν θα προχωρήσει παρά μόνο εάν το βασίλειο ενταχθεί στις λεγόμενες Συμφωνίες του Αβραάμ και εξομαλύνει τις σχέσεις του με το Ισραήλ.