Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου, καθώς η αστυνομία προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη σύλληψη ενός ατόμου.

Πρόκειται για έναν άνδρα 28 ετών με καταγωγή από την Αίγυπτο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 73χρονος είχε γνωριστεί με τον 28χρονο μέσω κοινών γνωστών και το βράδυ της Δευτέρας, 20 Ιουλίου, είχαν πάει για ποτό.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος προσφέρθηκε να γυρίσει σπίτι τον 28χρονο με το αυτοκίνητό του, ωστόσο έκαναν μια στάση στο γραφείο του θύματος, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Εκεί οι δύο άντρες ήρθαν στα χέρια, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, με αποτέλεσμα ο 28χρονος να ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου τον 73χρονο ποινικολόγο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 28χρονος φέρεται να είπε στις αρχές ότι άρπαξε το κεφάλι του ποινικολόγου και άρχισε να το χτυπάει στους τοίχους και στα κομοδίνα, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του και τον εγκατέλειψε στο δάπεδο. Αμέσως μετά ανέφερε ότι πήρε τα χρήματα και το λάπτοπ που βρήκε και εξαφανίστηκε.

Ο 28χρονος είναι σεσημασμένος καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ το 2024 είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης και για το λόγο αυτό εκδόθηκε το 2026 ένταλμα σύλληψής του.

Τον 73χρονο εντόπισαν νεκρό μέσα στο γραφείο του το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουλίου, οι ανήλικες κόρες του που προσπαθούσαν για ώρες να επικοινωνήσουν μαζί του.

Οι έρευνες των αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών είχαν φτάσει από νωρίς στα ίχνη του 28χρονου μέσω ανάλυσης βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες στην περιοχή και όταν επιβεβαιώθηκε και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια η παρουσία του στο χώρο του εγκλήματος μέσω αποτυπωμάτων, τον εντόπισαν στον οδό Αχαρνών και τον συνέλαβαν.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν συλλέξει και αξιολογήσει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε ολόκληρη την περιοχή –από την πλατεία Βικτωρίας έως το τέλος της 3ης Σεπτεμβρίου– ενώ έλαβαν καταθέσεις από κατοίκους και επαγγελματίες.

Μεταξύ άλλων, στα χέρια των αρχών υπάρχει βίντεο-ντοκουμέντο από την τελευταία νύχτα που ήταν ζωντανός ο ποινικολόγος. Το εν λόγω βίντεο (από κάμερα ασφαλείας) φαίνεται να δείχνει τον ποινικολόγο το βράδυ της Δευτέρας (ημέρα που τοποθετείται χρονικά η δολοφονία) να σταθμεύει το αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ απέναντι από το γραφείο του και στη συνέχεια να κατευθύνεται προς το κτίριο. Στο ίδιο βίντεο φαίνεται και ένα δεύτερο πρόσωπο να κινείται κοντά του και να μπαίνει στο ίδιο κτίριο.

Τα χτυπήματα στο κεφάλι

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο ποινικολόγος φέρεται να δέχτηκε βίαιη επίθεση, με χτυπήματα στο κεφάλι από γροθιές ίσως και κλωτσιές και χτύπημα σε επιφάνεια, ενδεχομένως στο κρεβάτι, που του προκάλεσαν θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ειδικότερα, οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγρηας και Συμεών Μεσογίτης διαπίστωσαν ότι ο θάνατος του κ. Γεωργίου προήλθε από «βαριές κακώσεις κεφαλής και θώρακα από θλων και τέμνον όργανο» το οποίο δεν προσδιορίζεται και δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.