Δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση με διαφορά λίγων λεπτών στους Αμπελοκήπους, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν έναν 21χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για τις επιθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, τα περιστατικά σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δράστης και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο πρόσωπο, ένας 21χρονος υπήκοος Αιγύπτου, ο οποίος βρίσκεται παράνομα στη χώρα και είναι ήδη γνωστός στις διωκτικές Αρχές για υποθέσεις ληστειών, κλοπών, ναρκωτικών και κακοποίησης ζώων.
«Πέρασε το χέρι του γύρω από τους ώμους μου και πήγε να μου πιάσει το στήθος»
Ένα από τα θύματα περιέγραψε στο STAR τις στιγμές τρόμου που βίωσε, όταν ο νεαρός την πλησίασε αιφνιδιαστικά ενώ περπατούσε.
«Είχα φύγει από Πανόρμου και πήγαινα προς τους Αμπελόκηπους, στον δρόμο της Κηφισίας χάζευα στο κινητό μου και εκείνη τη στιγμή ξαφνικά, από πίσω μου πρέπει να ήρθε αυτός, πέρασε το χέρι του γύρω από τους ώμους μου και πήγε να μου πιάσει το στήθος. Τον έσπρωξα εκείνη την ώρα, του λέω “Φύγε από εδώ, μη με ακουμπάς. Φύγε” και δεν έφευγε», ανέφερε.
Στη συνέχεια εξήγησε πώς κατάφερε να ξεφύγει από τον δράστη. «Και εκείνη τη στιγμή λέω ή θα τον δείρω, αλλά δεν ήξερα αν έχει μαχαίρι πάνω του, δεν ήξερα αν έχει όπλο πάνω του, οπότε λέω να μην το παίξω θαρραλέα, ας μπω σε ένα ανθοπωλείο να τελειώνουμε».
Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ίδιος άνδρας είχε παρενοχλήσει μία μητέρα στην οδό Λακωνίας. Όπως αναφέρεται, την ακολούθησε, της απηύθυνε χυδαίες εκφράσεις, κατέβαζε το παντελόνι του και της επέδειξε τα γεννητικά του όργανα. Η γυναίκα, έντρομη, κατέφυγε σε σούπερ μάρκετ, από όπου κάλεσε την κόρη της.
Συνελήφθη ο 21χρονος στους Αμπελόκηπους
Μετά τα περιστατικά, ο 21χρονος συνέχισε να κινείται στην περιοχή μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από τις αστυνομικές αρχές.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αν και ο 21χρονος βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα, δεν μπορεί να απελαθεί άμεσα, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του παλαιότερες ποινικές υποθέσεις και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση τακτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.
