Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα η υπόθεση με τα «σπιτάκια ανακύκλωσης» και τις ενδείξεις υπερκοστολόγησης, καθώς, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έκανε αυτό που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό.

Κλιμάκια της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από σχετικό ένταλμα, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της εταιρείας ΤΕΧΑΝ, που πούλησε στους δήμους τον συγκεκριμένο εξοπλισμό. Οπως σημειώνει ο ΣΚΑΪ οι έρευνες έγιναν σε Δάφνη, Παλλήνη και Ασπρόπυργο.

Εντολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ήταν η κατάσχεση ψηφιακού αρχείου της εταιρείας και κυρίως τις συμβάσεις πώλησης των σπιτιών ανακύκλωσης, αλλά και συμβάσεις της ΤΕΧΑΝ με εταιρείες επικοινωνίας. Εκείνο που ερευνάται είναι, ανάμεσα σε άλλα, και ζητήματα αθέμιτης επιρροής προκειμένου το έργο να καταλήξει στην εν λόγω εταιρεία.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει γράψει στο παρελθόν και η «Εφ.Συν.», το πόρισμα της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου ανέφερε ότι για καθένα από τα σπιτάκια ανακύκλωσης είχε καταβληθεί το ποσό των 300.000 ευρώ, αντί για 66.000 που ήταν η κοστολόγηση στην ελεύθερη αγορά.  Η προμήθεια άνω των 200 σπιτιών έναντι 83 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια Αττικής και τους Φορείς διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου και Κρήτης αφορά το έτος 2020.

Ρεπορτάζ για τις έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μεταδίδει και η ιστοσελίδα thriassio.gr, που ασχολείται με θέματα Δυτικής Αττικής και σημειώνει ότι στον Ασπρόπυργο φέρεται να καταγράφηκε ότι ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις εμφανιζόταν μικρότερος από εκείνον που θα ανέμεναν οι ελεγκτές. Παράλληλα, στον χώρο φέρεται να εντοπίστηκαν υλικά προς ανακύκλωση τα οποία δεν προβλέπονταν από τις εξεταζόμενες συμβάσεις.