Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα, καθώς έρχεται μίνι καύσωνας με 40άρια σε πολλές περιοχές της χώρας. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 21 Ιουλίου, όπου η χώρα θα βιώσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, τα 40άρια και τα 41άρια θα κάνουν την εμφάνισή της κυρίως σε περιοχές μακριά από την επίδραση της θάλασσας και των μελτεμιών.

Κατά τον ίδιο, παρότι η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια, το απόγευμα αναμένονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στη βόρεια – βορειοανατολική χώρα. Όπως αναφέρει οκ. Μαρουσάκης, στο πεδίο των ανέμων, τα μελτέμια θα επιμείνουν με τις εντάσεις στο Αιγαίο να είναι στα 5 με 6 μποφόρ. Επισήμανε δε ότι χρειάζεται και σήμερα προσοχή γιατί είναι μια επικίνδυνη ημέρα για εκδήλωση πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά στις θερμοκρασίες, θα κάνει και σήμερα αρκετή ζέστη με το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη νότια Κρήτη να προσεγγίζουν τους 38 με 39 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική με τα μελτέμια να ανεβάζουν εντάσεις για τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, ιδιαίτερα προς την πλευρά του νότιου Ευβοϊκού. Η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 36 βαθμούς, ενώ τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38.

Στη Θεσσαλονίκη, χθες υπήρξαν κάποιες καταιγίδες και ηλεκτρικές εκκενώσεις και δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι ανάλογο και σήμερα, αργά το απόγευμα, παρότι η μέρα ξεκίνησε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

Η πρόγνωση Κολυδά

Σε χθεσινή ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς επεσήμανε ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

«Η Κυριακή και ιδιαίτερα η Δευτέρα εμφανίζονται ως οι ημέρες με τη μεγαλύτερη θερμική επιβάρυνση, χωρίς να αποκλείονται τοπικά τιμές κοντά ή και πάνω από τους 40°C στις πιο ευάλωτες πεδινές περιοχές».

Οι περιοχές που ενδέχεται να επηρεαστούν περισσότερο από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι η Αθήνα, η Λαμία, η Θεσσαλονίκη και η Τρίπολη. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, από την Τρίτη προς την Τετάρτη θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες κινούνται από τα βορειοδυτικά προς την περιοχή μας. Βέβαια, η πτώση δεν θα εκδηλωθεί ταυτόχρονα παντού. Πρώτα θα γίνει αισθητή στη βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια θα επεκταθεί νοτιότερα. Στη Θεσσαλονίκη η αποκλιμάκωση φαίνεται νωρίτερα και εντονότερα, ενώ στην Αθήνα, στη Λαμία και γενικότερα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά η ζέστη ενδέχεται να επιμείνει λίγο περισσότερο.