Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στις τελευταίες εξελίξεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προχώρησε σε διώξεις κατά τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ αλλά και αρκετών πρώην υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων και πολιτικού προσωπικού, ενώ αρχειοθετήθηκε η υπόθεση που αφορά ακόμη 7 «γαλάζιους», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως διώξεις ασκήθηκαν στους Κώστα Σκρέκα, Χρήστο Μπουκώρο, Μάξιμο Σενετάκη και Κατερίνα Παπακώστα.

Ο Παύλος Μαρινάκης ωστόσο είδε… δικαίωση πίσω από την απόφαση, καθώς δεν αποδεικνύει την ενοχή βουλευτών της ΝΔ, όπως τόνισε, ενώ ανέφερε πως η αντιπολίτευση που έσπευσε να μιλήσει για «κυβέρνηση υποδίκων», πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

«Πριν από λίγη ώρα, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ανακοίνωσε την αρχειοθέτηση των υποθέσεων που αφορούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ για επτά από τους έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, των οποίων είχε αρθεί η ασυλία, κατόπιν και δικού τους αιτήματος», είπε αρχικά ο Π. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης αρχειοθέτησης των υποθέσεων του Υφυπουργού Εξωτερικών Τάσου Χατζηβασιλείου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου».

Σημείωσε ότι η συστηματική ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και η προσπάθεια μετατροπής κάθε δημόσιας συζήτησης σε «ένα απέραντο δικαστήριο» δεν πλήττουν μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά τη Δικαιοσύνη, την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και, τελικά, τη Δημοκρατία.

Παράλληλα, για τους τέσσερις «γαλάζιους» που παραπέμπονται, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, όπως επισημαίνει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ενώ σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα αποφασίσει, αφού αξιολογήσει όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των εκθέσεων που προσδιόρισαν εκ νέου τα ποσά της ενδεχόμενης ζημίας.