Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε μια δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις προχώρησε ο ηθοποιός και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του με τη Χρυσή Αυγή είπε «ποτέ μην λες ποτέ».

Αρχικά, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Γεωργούλης είπε μεταξύ άλλων πως ο ίδιος ποτέ στη ζωή του δεν ήταν ένα κόμμα και πως η συμπόρευσή του ήταν καθαρά για πολιτιστικούς λόγους.

«Εγώ ποτέ δεν ήμουν σε ένα κόμμα. Δεν ήμουν ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε στο κέντρο. Ποτέ δεν γεννήθηκα από ένα κόμμα. Το τι ψήφιζες μικρός ή το τι ψηφίζεις τώρα δεν είναι ωραία ερώτηση. Κάποιος έλεγε ότι όταν είσαι μικρός είσαι αριστερός, μετά γίνεσαι σοσιαλιστής και από τη στιγμή που έχεις αποκτήσει περιουσία γίνεσαι δεξιός. Δεν το πιστεύω αυτό σαν πορεία ανθρώπου. Ήθελα να πω ότι στα κοινά της Λάρισας, που συμμετείχα για μια πενταετία σχεδόν, ήμουν με Νεοδημοκράτη επικεφαλής, είχε και το χρίσμα. Δεν έβλεπα το κόμμα και κυρίως στα τοπικά δεν πρέπει να υπάρχουν τα κόμματα. Μου φαίνεται σαν τις φοιτητικές οργανώσεις, σαν να χάνεις τον χρόνο σου και να βλέπεις την πολιτική λες και είναι ποδόσφαιρο. Στον ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκαμε στα πολιτιστικά», σημείωσε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο Action24.

Όταν η παρουσιάστρια Αθηναΐδα Νέγκα επέμεινε ότι κάποια ιδεολογική συγγένεια βρήκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν θα πήγαινε, για παράδειγμα, υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή, ο Αλέξης Γεωργούλης είπε:

«Δεν νομίζω, όχι. Ποτέ μην λες ποτέ, βέβαια, γιατί άμα φτάσουμε σε κάποιο σημείο που είναι τόσο ακραίο, θα πρέπει και εσύ κάπως να κινηθείς ακραία. Δηλαδή λες δεν θα σκότωνα άνθρωπο. Δεν θα έκανα κακό σε κάποιον άνθρωπο. Άμα γίνεται πόλεμος και κάποιος εισβάλει μέσα στη χώρα σου, θα πάρεις ένα όπλο και θα αμυνθείς. Όχι μόνο θα αμυνθείς, αλλά θα τον κυνηγήσεις μέχρι να φύγει. Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα συμβεί. Καλό θα είναι να είσαι παρών και να μπορείς να αποκωδικοποιήσεις αυτό που συνέβη τώρα».