Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε συστάσεις προς τα μέσα ενημέρωσης προέβη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, τη στιγμή που υπάρχουν συνεχείς διαρροές σχετικά με την πολυαναμενόμενη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ο Αραγτσί, αφού επιβεβαιώνει ότι το μνημόνιο συνεργασίας «δεν ήταν ποτέ πιο κοντά», καλεί τα ΜΜΕ «να απέχουν από το να κάνουν εικασίες σχετικά με το περιεχόμενό του».

Σημειώνεται ότι ο αξιωματούχος της Τεχεράνης δεν διευκρινίζει εάν αναφέρεται σε δυτικά ΜΜΕ ή ιρανικά.

«Σύμφωνα με την υπεύθυνη και διαφανή προσέγγισή μας, όλες οι λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν στο κοινό εν ευθέτω χρόνω», σημειώνει επίσης ο Αραγτσί.

Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ, με μια οργισμένη ανάρτησή του, είχε κατηγορήσει την Τεχεράνη πως διαρρέει fake news σχετικά με τη συμφωνία, χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις όπως: «Πολύ άτιμοι άνθρωποι για να ασχοληθείς μαζί τους. Μαζί τους, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως να διαπραγματεύεσαι καλόπιστα. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!».

Ακολουθούν ορισμένα ενδεικτικά δημοσιεύματα από ΜΜΕ που αναφέρονται στη συμφωνία: