Η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από την ολοκλήρωση της πρώτης μεταγραφικής της κίνησης για το φετινό καλοκαίρι, καθώς ο Ολεξάντρ Ζουμπκόφ ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις του και απομένουν πλέον μόνο τα τυπικά για την επισημοποίηση της συμφωνίας. Η ανακοίνωση της μεταγραφής του 29χρονου Ουκρανού μεσοεπιθετικού αναμένεται εντός της σημερινής μέρας, ολοκληρώνοντας ακόμη μία κίνηση που φέρει τη σφραγίδα του Χαβιέρ Ριμπάλτα πρωτίστως, αλλά και του Μάρκο Νίκολιτς.
Ο Ζουμπκόφ έφτασε στην Αθήνα χθες το πρωί και αμέσως μπήκε στη διαδικασία των απαραίτητων εξετάσεων, ενώ παράλληλα διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Ο ποδοσφαιριστής έχει ήδη συμφωνήσει με την Ενωση για συμβόλαιο μεγάλης διάρκειας, έως το καλοκαίρι του 2030, με τον ελληνικό σύλλογο να καταβάλλει περίπου 5.000.000 ευρώ στην Τράμπζονσπορ για την απόκτησή του.
Με την ολοκλήρωση αυτής της κίνησης οι «κιτρινόμαυροι» κλείνουν από νωρίς μία από τις βασικές θέσεις ενίσχυσης που είχαν θέσει ως προτεραιότητα για το καλοκαίρι. Ο Νίκολιτς επιθυμούσε την προσθήκη ενός ποιοτικού μεσοεπιθετικού που να μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα, να προσφέρει δημιουργία, ταχύτητα και αριθμούς στο παιχνίδι της ομάδας, στοιχεία που ο Ουκρανός διαθέτει σε μεγάλο βαθμό.
Ο Ζουμπκόφ προέρχεται από μια ιδιαίτερα παραγωγική σεζόν με την Τράμπζονσπορ καταγράφοντας 37 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και δώδεκα ασίστ. Αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης, παρότι είναι αριστεροπόδαρος, ενώ μπορεί να προσφέρει λύσεις και σε άλλες θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής όπως βέβαια και στο άλλο άκρο.
Η ποδοσφαιρική του διαδρομή ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σαχτάρ Ντόνετσκ, με τη φανέλα της οποίας έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Ακολούθησαν οι θητείες σε Μαριούπολη και Φερεντσβάρος, πριν επιστρέψει στη Σαχτάρ και στη συνέχεια μετακομίσει στην Τράμπζονσπορ. Παράλληλα αποτελεί σταθερό μέλος της Εθνικής Ουκρανίας μετρώντας ήδη 45 συμμετοχές και τρία γκολ.
Η απόκτησή του δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεση της ΑΕΚ να κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά στην αγορά, όπως έκανε άλλωστε και πέρσι. Ο Ζουμπκόφ δεν έρχεται ως συμπληρωματική λύση, αλλά ως παίκτης ο οποίος προορίζεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα έκδοση της ομάδας που χτίζει ο Μάρκο Νίκολιτς εν όψει της απαιτητικής σεζόν που ακολουθεί.
Η Ενωση με τη μεταγραφή αυτή βάζει στη μηχανή της έναν εξτρέμ με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα και στη δημιουργία έχοντας 25 γκολ – 34 ασίστ μόνο την τελευταία τριετία… Κι από τη στιγμή που έκλεισε αυτή η υπόθεση -και μάλιστα πολύ νωρίς μέσα στο καλοκαίρι- είναι πασιφανές ότι από το ρόστερ θα αποχωρήσουν αρκετοί παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση. Στα δεξιά έπαιξαν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε οι Ελίασον, Καλοσκάμης και κατόπιν ο Κοϊτά, ενώ για τα αριστερά υπάρχουν οι Γκατσίνοβιτς, Κουτέσα, ενώ ο Περέιρα έφυγε ως ελεύθερος.
