Μια ιδιαίτερα συγκινητική προσωπική της στιγμή μοιράστηκε η Δήμητρα Παπαδοπούλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την αποφοίτησή της.
Η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αγγλική Φιλολογία και απέκτησε πτυχίο στα 63 της χρόνια.
Η ίδια αφιέρωσε την επιτυχία της στον πατέρα της, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Μπαμπά, πήρα πτυχίο!».
«Ο πατέρας μου είχε καημό που δεν πήρα το πτυχίο»
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου έχει πει ότι δεν πήρε ποτέ το πτυχίο της, παρότι της έμεναν μόλις τρία μαθήματα. Σε συνέντευξή της στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ είχε εξηγήσει ότι τότε δεν την ενδιέφερε να το ολοκληρώσει, καθώς το έβλεπε σαν μια μορφή προσωπικής «επανάστασης» απέναντι στο οικογενειακό περιβάλλον και στις προσδοκίες γύρω από τις σπουδές.
Όπως είπε η ίδια, αργότερα το μετάνιωσε: «Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν το πήρα. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα πήγαινα να το πάρω». Μάλιστα, είχε απευθύνει και συμβουλή στους νέους, λέγοντας πως αν βρεθούν σε ένα πανεπιστήμιο που δεν αγαπούν, «ας το πάρουν το ρημάδι», ενώ ανέφερε ότι ο καημός του πατέρα της ήταν ότι δεν πήρε το πτυχίο.
