Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συλλογικότητες, φορείς και πολιτικά κόμματα της Αριστεράς πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, μετά το ισραηλινό ρεσάλτο κατά δύο (τουλάχιστον) πλοίων που συμμετείχαν στον στολίσκο Global Sumud Flotilla και την απαγωγή 9 τουλάχιστων Ελλήνων ακτιβιστών.
FB / Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος
Μπαράζ από ρεσάλτο σε πλοία του στολίσκου – Αγωνία για τα πληρώματα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφ.Συν.» έχει χαθεί η επικοινωνία με όλα τα ελληνικά πλοία του στολίσκου, πράγμα που οδηγεί στην ανησυχία ότι όλα τα πλοία έχουν δεχθεί επίθεση και ότι τα πληρώματά τους έχουν απαχθεί.

Οι σημερινές επιθέσεις του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού στον Στολίσκο Αλληλεγγύης που πλέει προς τη Γάζα φαίνονται να αποτελούν συνέχεια της πρώτης παράνομης επιχείρησης ανοιχτά της Κρήτης, λίγες εβδομάδες πριν, κατά την οποία απήχθησαν οι ακτιβιστές Τιάγκο Άβιλα και Σαΐφ Αμπού Κεσέκ.

Η πρώτη επίθεση σήμερα, σημειώθηκε εντός της ζώνης SAR της Κύπρου, 70 ναυτικά μίλια δυτικά του νησιού, με τους ακτιβιστές που επέβαιναν στο πλοίο να είχαν εκπέμψει mayday, ειδοποιώντας τις κυπριακές αρχές.
![Global Sumud Flotilla: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εξωτερικών [εικόνες – βίντεο]](https://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2026/05/6975948-980x653.jpg)
Eurokinissi
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των γεγονότων και έχει προβεί σε διάβημα προς τις ισραηλινές Αρχές προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που συμμετέχουν στον στολίσκο “Global Sumud Flotilla”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται επίσης σε συνεχή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ, η οποία είναι σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή».



