Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν προτίθεται να υποβάλει μια προσφορά με στόχο την επίλυση των αμερικανικών αιτημάτων. «Το Ιράν θέλει να μιλήσει και θα δούμε» αν θα επιτευχθεί συμφωνία, υποστήριξε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Reuters, αν και είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμη ποια μπορεί να είναι αυτή η «προσφορά».

Όταν ρωτήθηκε με ποιους διαπραγματεύονται οι ΗΠΑ, απάντησε: «Δεν θέλω να το πω αυτό, αλλά συναλλασσόμαστε με εκείνους που βρίσκονται τώρα στην εξουσία».

Όπως είναι γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε στο Ισλαμαμπάντ τον ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ και τον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ. Στο Πακιστάν έχει ήδη φτάσει η ιρανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και πακιστανικές πηγές δεν έκαναν καμία αναφορά στον Μοχαμάντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ, τον πρόεδρο του ιρανικού κοινοβουλίου, που ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, το γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου διέψευσε νωρίτερα ότι ο Γκαλιμπάφ παραιτήθηκε από τη διαπραγματευτική ομάδα, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί νέος γύρος συνομιλιών.