Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο των πρώην στάβλων Παπάφη, όπου εργασίες προκάλεσαν πλημμύρα και καθίζηση εδάφους, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τοιχίου και ζημιές σε οχήματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του parallaximag.gr, κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή του έργου «Γειτονιά Παπάφη», εταιρεία οπτικών ινών φέρεται να έσπασε αγωγό της ΕΥΑΘ, προκαλώντας εκτεταμένη εισροή υδάτων στην περιοχή. Η πλημμύρα οδήγησε σε καθίζηση του εδάφους, με συνέπεια την κατάρρευση εξωτερικού τοιχίου του εργοταξίου.
Ζημιές σε ΙΧ
Από το περιστατικό προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε καταγράφεται η στιγμή που ένα αυτοκίνητο υποχωρεί και πέφτει στο κενό. Την ίδια ώρα, στύλος της ΔΕΗ παρουσιάζει επικίνδυνη κλίση, εντείνοντας την ανησυχία για την ασφάλεια στο σημείο.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αρχές, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κλιμάκια του Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών και να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο υπεύθυνος του έργου τοποθέτησης οπτικών ινών
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το μεσημέρι συνελήφθη ένας 28χρονος, υπεύθυνος του έργου τοποθέτησης οπτικών ινών και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. Την υπόθεση χειρίζεται το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, ενώ η εισαγγελέας διέταξε να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα ώστε να ολοκληρωθούν οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και να συμπεριληφθούν στον φάκελο της δικογραφίας, ώστε να αξιολογηθούν στη συνέχεια τυχόν ποινικές ευθύνες.
Δείτε εικόνες από τη Θεσσαλονίκη:


![Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που ΙΧ πέφτει στο κενό από την υποχώρηση εδάφους λόγω εργασιών [βίντεο]](https://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2026/04/stigmi-ypoxorisis-edafous-thessaloniki-20-4-26-1-980x510.jpg)