ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κώστας Αλατζάς
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας αλλά και βαθύτερες στοχεύσεις εκ μέρους της κυβέρνησης βλέπει το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο που προωθείται για την επιστολική ψήφο των ομογενών στις εθνικές εκλογές. Σε ανακοίνωσή του ο Περισσός υποστηρίζει ότι το μοντέλο της επιστολικής ψήφου, που καταργεί την επαφή των κατοίκων του εξωτερικού με τα εκλογικά κέντρα, «εμποδίζει την ουσιαστική συμμετοχή στις πολιτικές εξελίξεις και καλλιεργεί την αποξένωση από τις συλλογικές διαδικασίες».

Ταυτόχρονα, «καθιστά τους ψηφοφόρους ευάλωτους σε κάθε είδους πιέσεις, εκβιασμούς και προσπάθειες χειραγώγησης». Οπως αναφέρει το ΚΚΕ, με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση «εντάσσονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν κοινωνικό και οικονομικό δεσμό με την Ελλάδα, δεν έχουν γνώση της πολιτικής κατάστασης και των πολιτικών εξελίξεων και κυρίως δεν υφίστανται τις συνέπειες της όποιας πολιτικής τους επιλογής». Το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και δεν θα συμμετάσχει σε διαδικασίες «διαβούλευσης» εκτός Βουλής.

Το 22ο Συνέδριο

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα, στις 19.30, στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου 139), με κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ δυνατό, σταθερό σε κάθε δοκιμασία, έτοιμο στο κάλεσμα της Ιστορίας, για τον Σοσιαλισμό!», ξεκινούν οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Οι εργασίες του Συνεδρίου ουσιαστικά ανοίγουν με την αποψινή ομιλία του γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Το Μανιφέστο» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, μια ποιητική απόδοση του «Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος» των Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ενγκελς. Συνολικά 24 ηθοποιοί, χορευτές, σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών καλούνται να οπτικοποιήσουν «Το Μανιφέστο».

Πρόκειται για ένα εγχείρημα πρωτοποριακό, απαιτητικό και αρκετά φιλόδοξο, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα και της Δανάης Κατσαμένη. Αύριο οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ θα συνεχιστούν στην έδρα της Κ.Ε. του κόμματος, στον Περισσό, με την παρουσίαση της εισήγησης της Κ.Ε. προς τους αντιπροσώπους από τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των συνέδρων, η συζήτηση και η ψήφιση της Απόφασης του 22ου Συνεδρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, με την εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του ΚΚΕ.