Την προσαγωγή μελών της νεολαίας της Νέας Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Όπως αναφέρει ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς, τα μέλη κρατούνται στην αστυνομία επειδή άνοιξαν πανό με αντιπολεμικά συνθήματα απέναντι από το αμερικανικό προξενείο.
Αναλυτικά η καταγγελία Σακελλαρίδη:
Πριν λίγα λεπτά, μέλη της Νεολαία Νέας Αριστεράς – Youth New Left στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν πανό απέναντι από το Αμερικανικό Προξενείο στην πόλη με αντιπολεμικό μήνυμα για τον πόλεμο Τραμπ-Νετανιάχου στο Ιράν.
Για αυτό τον λόγο κρατούνται τώρα από την Αστυνομία με σκοπό να προσαχθούν στην Ασφάλεια.
Από πότε η έκφραση αντιπολεμικής άποψης αποτελεί λόγο κράτησης;
Πόσο ακόμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως τοποτηρητής του Τραμπ και του Νετανιάχου και να μετατρέπει την χώρα μας σε προτεκτοράτο;
Η προσκόλληση της κυβέρνησης στα συμφέροντα ΗΠΑ και Ισραήλ είναι πάνω από το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαμαρτυρίας;
Ρητορικές ερωτήσεις απέναντι σε μια κυβέρνηση που μας έχει εμπλέξει κανονικά σε έναν αδιανόητο πόλεμο.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των μελών της Νεολαίας της Νέας Αριστεράς από τις αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη.
Επιτέλους η κυβέρνηση να σταματήσει να ξεφτιλίζει τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο.
