efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Τομ Χόμαν, επικεφαλής της ξενοφοβικής, τραμπικής πολιτικής των συνόρων, γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική μείωση του ένοπλου προσωπικού της ICE στη Μινεσότα. 

«O πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε να ολοκληρωθεί η επιχείρηση», δήλωσε ο Χόμαν στους δημοσιογράφους. «Θα παραμείνω στη Μινεσότα λίγο περισσότερο για να επιβλέψω την αποχώρηση, να διασφαλίσω την επιτυχία της», δήλωσε ο Χόμαν. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Metro Surge», ο Τραμπ είχε αναπτύξει περίπου 3.000 ένοπλους, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, για να απελάσουν μετανάστες στη Μινεσότα, με επίκεντρο τη Μινεάπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της.

Πριν από μια εβδομάδα, ο Χόμαν ανακοίνωσε ότι περίπου 700 ένοπλοι άνδρες θα αποσυρθούν. Είπε την Πέμπτη ότι πολλοί από τους υπόλοιπους πράκτορες που έχουν αναπτυχθεί σε άλλες πολιτείες θα αποσυρθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλζ και άλλοι αιρετοί αξιωματούχοι της πολιτείας, αντιτάσσονται σθεναρά στις επιχειρήσεις απέλασης της ICE.

Η δράση της ICE  στη Μινεάπολη

  • Οι ομοσπονδιακές αρχές κράτησαν αγόρι πέντε ετών έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας μετανάστευσης (ICE) στη Μινεάπολη. Ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος Βανς ισχυρίστηκε εξοργιστικά πως το πεντάχρονο παιδί ανέλαβε να το φροντίσει η ICE διότι ο πατέρας του, τον οποίο παρουσίασε ως «παράτυπο μετανάστη», τράπηκε σε φυγή για να μη συλληφθεί από τους πράκτορες.
  • Η μισαλλόδοξη, βίαιη υπηρεσία ICE διεξάγει επί εβδομάδες επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην πολιτεία Μινεσότα, στο πλαίσιο της οποίας δολοφονήθηκε η Ρενέ Γκουντ, Αμερικανίδα 37 ετών, μέσα στο αυτοκίνητό της από πράκτορα της υπηρεσίας την 7η Ιανουαρίου στη Μινεάπολη, προκαλώντας παγκόσμια οργή. 
  • Την 8η Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος Βανς έλεγε ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τη Ρενέ Γκουντ «έχαιρε απόλυτης ασυλίας». Η πολιτεία Μινεσότα έχει ζητήσει από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη να διακοπεί η επιχείρηση της ICE. 
  • Μια εβδομάδα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της Ρενέ Γκουντ, πράκτορας της ICE πυροβόλησε στο πόδι μετανάστη από τη Βενεζουέλα