Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Χαράς ευαγγέλια» για τους απανταχού τραμπικούς μετά την τσαλαπάτηση του διεθνούς δικαίου και την απαγωγή του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Στην Ελλάδα, μάλιστα, πέραν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που ξέχασε τη νομιμότητα, οι «γαλάζιοι» θαυμαστές του Αμερικανού πρόεδρο ανέλαβαν τον ρόλο να περάσουν την γραμμή του Μαξίμου κατά του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα όταν μας βολεύει και όταν συλλαμβάνονται οι «κομμουνιστάς».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν, όπως πάντα, στην πρωτοπορία αναπαράγοντας ένα λατινικό ρητό που αναφέρει «σταματήστε να μας μιλάτε για νόμους — κουβαλούμε σπαθιά» (και διαφημίζοντας, παράλληλα, το νέο του εκδοτικό πόνημα για τη Ρώμη).

Θέλησε, όμως, στη συνέχεια να απαντήσει και στους Αριστερούς ανεβάζοντας ένα βίντεο που, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει πανηγύρια στο Καράκας μετά την αμερικανική εισβολή και την απαγωγή του Νικολάς Μαδούρο.

«Εδώ βλέπετε το τί ακριβώς συμβαίνει στους δρόμους της Βενεζουέλας αυτή την στιγμή και επειδή κάποιοι άρχισαν τις ιστορικές αναλογίες και του τί θα συνέβαινε εάν, ας κάνω και εγώ μία τέτοια αναλογία. Ο λαός που βλέπετε να πανηγυρίζει στους δρόμους στο βίντεο δεν είναι ο λαός της Βενεζουέλας το 2026, αλλά της Ελλάδος το 1973….ή μήπως δεν θα πανηγύριζε ο λαός μας έτσι εάν μετά το «Πολυτεχνείο» η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσιζε τότε να έρθει και να συλλάβει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο και να προκαλούσε ελεύθερες επιτέλους εκλογές στην Ελλάδα, μετά από 6 χρόνια Χούντας; Λέτε τότε οι αριστεροί εδώ να έλεγαν: «ντροπή στις ΗΠΑ παραβίασαν το Διεθνές Δίκαιο θέλουμε τον Δικτάτορά μας πίσω;..» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο, όμως, όπως αποδείχθηκε τόσο από την πλατφόρμα Factreview  (ακόμη και από τα Hoaxes που έχουν τη… δική τους ιστορία), είναι ψεύτικο και δεν έχει καμία σχέση με πανηγύρια του λαού της Βενεζουέλας. Για την ακρίβεια φέρεται να πρόκειται για βίντεο από τον Σεπτέμβριο του 2024 το οποίο είναι τραβηγμένο στον Παναμά και απεικονίζει υποστηρικτές της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας.

Κι ενώ έχουν περάσει αρκετές έως πολλές ώρες από την διάψευση της ανάρτησης του Άδωνη Γεωργιάδη, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο κύριος υπουργός εξακολουθεί να έχει καρφιτσωμένο το συγκεκριμένο tweet στον λογαριασμό του.

Προφανώς δεν και τόσο εύκολο να πατήσει κανείς το κουμπί της διαγραφής όταν κρατάει… σπαθιά στα χέρια.