Επτά ημέρες αναστολή επιβλήθηκε στην ακροδεξιά Πολίν Χάνσον από τη γερουσία της Αυστραλίας επειδή επέλεξε με χλεύη και μίσος να διαφημίσει την εκστρατεία της για απαγόρευση της μουσουλμανικής μπούρκας σε δημόσιους χώρους.
Αφού της αρνήθηκαν την άδεια να παρουσιάσει το νομοσχέδιο της για την απαγόρευση της μπούρκας, η Χάνσον αποχώρησε από την αίθουσα και επέστρεψε φορώντας μαύρο ένδυμα που παρέπεμπε σε μπούρκα, σε μια ενέργεια που προκάλεσε άμεσα τις αντιδράσεις των μουσουλμάνων νομοθετών – κι όχι μόνο.
Η υπουργός Εξωτερικών Πένι Γουόνγκ, η οποία ηγείται της κεντροαριστερής κυβέρνησης των Εργατικών δήλωσε για το ισλαμοφοβικό παραλήρημα της Χάνσον: «Η απεχθής και ρηχή επίδειξη της γερουσιαστή Χάνσον συνθλίβει τον κοινωνικό μας ιστό και πιστεύω ότι αποδυναμώνει την Αυστραλία. Έχει επίσης σοβαρές επιπτώσεις για πολλούς από τους πιο ευάλωτους πολίτες μας. Η γερουσιάστρια Χάνσον χλεύασε και διέσυρε μια ολόκληρη θρησκεία, την οποία ακολουθούν σχεδόν ένα εκατομμύριο Αυστραλοί… Δεν έχω δει ποτέ κάποιον τόσο προσβλητικό στο κοινοβούλιο».
Η πρόταση μομφής κατά της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος One Nation εγκρίθηκε με 55 ψήφους υπέρ και 5 κατά.
Today I was suspended from parliament for 7 sitting days for trying to bring the concerns of Australians, my constituents, to the floor of the Senate.
Liberals, Nationals, Labor and the Greens are all fighting One Nation because we are the only party debating the issues they… pic.twitter.com/MGE6KltAFx
— Pauline Hanson ?? (@PaulineHansonOz) November 25, 2025
Επιμένει στον ρατσισμό
Η Χάνσον συνεχίζει να στηρίζει τις απόψεις της σχετικά με την μπούρκα και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας για το κοινοβούλιο. «Αν μπορείς να φοράς κράνος στην τράπεζα ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο όπου σου λένε να το βγάλεις, γιατί η μπούρκα είναι διαφορετική;» δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα. «Θα υπερασπιστώ τη θέση μου και αυτά που πιστεύω θα συνεχίσω να τα πράττω. Ο λαός θα με κρίνει», καταλήγει.
