Αντί ο σιδηρόδρομος να επωφεληθεί κάπως από την αναστάτωση που επικρατεί στους αυτοκινητοδρόμους με τα μπλόκα των αγροτών, η κυκλοφορία στον κεντρικό άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης διακόπηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, λόγω πλημμυρικών φαινομένων κοντά στον ποταμό Ενιπέα της Θεσσαλίας.
Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές τον Σεπτέμβριο του 2023, κατά τη διάρκεια των θεομηνιών Ντάνιελ και Ελίας και δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί παρά τις τότε κυβερνητικές υποσχέσεις και τις απευθείας αναθέσεις έργων που έγιναν με μεγάλη χρονική καθυστέρηση. Τη στιγμή που τα σιδηροδρομικά δίκτυα θεωρούνται διεθνώς τα πιο ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και αυτά που τελευταία διακόπτουν την λειτουργία τους, το δίκτυο της Ελλάδας αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά «αραχνοΰφαντο», όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις της Hellenic Train που ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου:
● Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διακόπηκε με εντολή του ΟΣΕ η κυκλοφορία τρένων στο τμήμα Λάρισας – Λιανοκλαδίου λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα. Τα δύο πρωινά δρομολόγια, η αμαξοστοιχία IC51 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα με 280 επιβάτες, παρέμεινε στη Λάρισα και η IC51 (Aθήνα – Θεσσαλονίκη) με 350 επιβάτες, στάθμευσε υποχρεωτικά στο Λιανοκλάδι. Τη μεταφορά των επιβατών ανέλαβαν λεωφορεία.
● Προς το μεσημέρι, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «αποκαταστάθηκε μερικώς» στις 12.31 μ.μ. η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Λάρισας – Παλαιοφαρσάλου. Η ανακοίνωση δεν εξηγούσε τι σημαίνει αυτή η «μερική αποκατάσταση» και αν τα δρομολόγια θα ξεκινούσαν και πάλι.
● Ομως, λίγες ώρες αργότερα, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση που έδειχνε ότι ήταν ένα πρόβλημα που θα κρατούσε για μέρες, αφού ανέφερε ότι «μέχρι νεωτέρας» τα δρομολόγια –δύο είναι όλα κι όλα ημερησίως– από Αθήνα «θα τερματίζουν στο Λιανοκλάδι» κι εκείνα από Θεσσαλονίκη –επίσης δύο– στη Λάρισα. Οι επιβάτες στο ενδιάμεσο τμήμα θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία και μετά θα ξανανεβαίνουν στο τρένο για να συνεχίσουν το ταξίδι.
● Τελικά, όμως, χθες Κυριακή ανακοινώθηκε ότι ο ΟΣΕ αποφάσισε πως μπορούσε να αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας – Λιανοκλαδίου και τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2023, από τις τότε θεομηνίες είχε διακοπεί για σειρά ημερών η κυκλοφορία των τρένων, ενώ είχαν καταστραφεί και τα συστήματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και αυτόματου φρεναρίσματος (ETCS), που είχαν –υποτίθεται– μόλις εγκατασταθεί. Οι τότε θεομηνίες είχαν συμβεί έξι μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, που θα είχε αποφευχθεί εάν λειτουργούσαν αυτά τα συστήματα, που η κυβέρνηση –υποτίθεται– πως «πάτησε γκάζι» για να ολοκληρωθεί η εγκατάστασή τους. Ο ΟΣΕ αποκατέστησε με δικές του εργολαβίες τις γραμμές αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει να γίνουν μεγάλα έργα ώστε το δίκτυο να θωρακιστεί αποτελεσματικά από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Τελικώς, πέρασαν δύο χρόνια για να ξεκινήσουν τα έργα στη Θεσσαλία και υποτίθεται ότι αυτά θα ξεκινούσαν πρώτα από παρεμβάσεις αποστραγγιστικού – αντιπλημμυρικού χαρακτήρα και μετά η γραμμή θα ανακατασκευαζόταν με ανθεκτικές προδιαγραφές, για να είναι ψηλότερα από τη στάθμη της πλημμύρας. Ομως, με την πρόσφατη κακοκαιρία που προφανώς δεν είχε το μέγεθος μιας θεομηνίας όπως του 2023, η κυκλοφορία των τρένων διακόπηκε. Υπενθυμίζεται ότι τα έργα αποκατάστασης στο συγκεκριμένο τμήμα, μήκους 80 χιλιομέτρων, ανέλαβε η κατασκευαστική ΜΕΤΚΑ έναντι 166 εκατομμυρίων ευρώ.
Επιρρεπής… στα λάθη σταθμάρχης με «πλάτες» στον ΟΣΕ
Νέα αναστάτωση! Λάθος σε χάραξη διαδρομής στην αμαξοστοιχία 1315 του προαστιακού
Νέο περιστατικό με την είσοδο τρένου σε λάθος γραμμή λίγο έξω από την Αθήνα, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ξυπνά μνήμες γύρω από λάθος χειρισμούς σταθμαρχών, μνήμες που φθάνουν έως το έγκλημα των Τεμπών αφού περάσουν από το φιάσκο του Οκτωβρίου 2024, όταν συρμός του προαστιακού παραλίγο να μπει στην υπόγεια γραμμή του Μετρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα λάθος χάραξη διαδρομής αφορά την αμαξοστοιχία 1315 του προαστιακού που ξεκίνησε στις 12.28 μ.μ. προχθές Σάββατο από το Κιάτο με προορισμό την Αθήνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο συρμός πέρασε από τον κόμβο του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) και έστριψε νότια, μπήκε σε λάθος γραμμή μέσα από τις αλλαγές στα κλειδιά. Αντί, δηλαδή, να μπει στις ράγες που θα τον οδηγούσαν να σταματήσει στην αποβάθρα του σταθμού Αγιοι Ανάργυροι, οδηγήθηκε στις γραμμές που περνούν τα τρένα που συνεχίζουν χωρίς στάση προς Αθήνα. Το λάθος διαπιστώθηκε και η αμαξοστοιχία αναγκάστηκε να κάνει όπισθεν για να αλλάξει διαδρομή και να κάνει την προβλεπόμενη στάση.
Το περιστατικό από μόνο του δεν δημιούργησε θέμα ασφαλείας, ενώ σε μεγάλο βαθμό θύμισε εκείνο που είχε συμβεί στις 5 Νοεμβρίου 2025, με την αμαξοστοιχία 2591 (Θεσσαλονίκη – Λάρισα) στον σταθμό της Σίνδου. Ομως προκαλεί ενδιαφέρον, καθώς το λάθος φέρεται να έγινε από τον ίδιο σταθμάρχη που είχε δώσει τις λάθος εντολές τον Οκτώβριο του 2024 σε συρμό του προαστιακού από το αεροδρόμιο, ο οποίος λίγο έλειψε να εισβάλει στην υπόγεια σήραγγα του μετρό, στη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Υπενθυμίζεται ότι εκείνο το φιάσκο είχε αναδείξει με βασικό πρωτοσέλιδο η «Εφ.Συν.» (17/10/24 – «Εστειλαν τρένο στη γραμμή μετρό». Η τότε διοίκηση του ΟΣΕ επιβεβαίωσε το λάθος του σταθμάρχη, λέγοντας ότι «τέθηκε εκτός υπηρεσίας». Φαίνεται όμως ότι ο σταθμάρχης αυτός, ένας από τους δεκάδες που εργάζονται με «μπλοκάκι», επέστρεψε κανονικά στην υπηρεσία και μάλιστα στον κομβικό σταθμό του ΣΚΑ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επιρρεπής στα λάθη σταθμάρχης είναι συγγενής στελέχους του ΟΣΕ με ισχυρά ερείσματα στη διοίκηση του οργανισμού.
Η «Εφ.Συν.» ζήτησε από τον ΟΣΕ ενημέρωση για το περιστατικό, χωρίς να λάβει κάποια απάντηση επιβεβαίωσης ή διάψευσης.
