Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά τις εικόνες ντροπής που διαδραματίστηκαν χθες στο Ρίο με την αστυνομία να πνίγει την πεζή πορεία των αγροτών στα χημικά και να εμποδίζει τη διέλευση ασθενοφόρων, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος των διαμαρτυρόμενων.

Στη δικογραφία κατά αγνώστων, τα υπό διερεύνηση αδικήματα αφορούν την παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα επιχείρησαν να φτάσουν στη γέφυρα με τρακτέρ, με στόχο να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων και να επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων για περίπου τέσσερις ώρες. Κλούβες της αστυνομίας παρατάχθηκαν στην έξοδο Ε25 μπλοκάροντας τη διέλευση στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Οι αγρότες αφήνοντας τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα επιχείρησαν να προσεγγίζουν τη γέφυρα πεζοί, με τους αστυνομικούς να απαντούν με καταστολή και χημικά για ακόμα μια φορά. Στο ίδιο σημείο όπως καταγράφηκαν και σε βίντεο βρίσκονταν πάνω από μισή ώρα δύο ασθενοφόρα, το ένα εκ των οποίων με περιστατικό. Η αστυνομία δεν επέτρεψε τη διέλευση ούτε στα ασθενοφόρα και προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στο νοσοκομείο της Πάτρας, έκαναν αναστροφή και κινήθηκαν στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού, κάνοντας στην ουσία κύκλο.

Όπως είπαν οι αγρότες δεν είχαν σκοπό να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου, παρά μόνο να τον διασχίσουν. «Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα, με τα κλειδιά, εδώ να τα φυλάνε» είπαν και ξεκαθάρισαν ότι «δεν κλείνουμε εμείς τους δρόμους. Τους κλείνει η αστυνομία με την κυβέρνηση».