Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τον Σεπτέμβριο η Κύθνος, καθώς είχε διακοπεί η σύνδεσή της με τον Πειραιά και γινόταν μόνο μέσω Λαυρίου, φαίνεται ότι δεν ικανοποίησαν τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού.

Ο Β. Κικίλιας πριν από μερικές ημέρες έκανε γνωστό ότι με πρωτοβουλία του ήρθε σε συνεννόηση με ακτοπλοϊκή εταιρεία και επετεύχθη η δρομολόγηση νέου πλοίου και έτσι κάθε Παρασκευή και Κυριακή θα πραγματοποιούνται δρομολόγια που θα συνδέουν την Κύθνο με τον Πειραιά, ενώ παραμένουν τα υπόλοιπα με το Λαύριο. Η λύση όμως που βρήκε ο υπουργός δεν ικανοποίησε τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού και προχώρησαν σε νέες κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις έξω από το δημαρχείο του νησιού, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν δοθούν μόνιμες λύσεις στο ακτοπλοϊκό, στην υγεία και στην εκπαίδευση.

Τονίζουν ότι δεν αρκούν τα δύο δρομολόγια την εβδομάδα με τον Πειραιά και απαιτούν σταθερή, αξιόπιστη και αδιάλειπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. «Το πρόβλημα δεν λύνεται με υποσχέσεις ή μεμονωμένα δρομολόγια. Χρειαζόμαστε σαφή, δεσμευτική πολιτική που να εξασφαλίζει τη σταθερή σύνδεση του νησιού όλο τον χρόνο», επισημαίνουν. Σε κοινή τους ανακοίνωση ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και το Τμήμα Ναυτιλίας καλούν την κυβέρνηση να ακούσει καθαρά το μήνυμα των κατοίκων και να προχωρήσει σε ουσιαστικές λύσεις.

«Η ανακοίνωση ημίμετρων προσωρινού χαρακτήρα περισσότερο στοχεύει να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους τοπικούς βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. και λιγότερο να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα εγκατάλειψης που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι της Κύθνου». Σημειώνουν ακόμα ότι η ανακοίνωση, με καθυστέρηση σχεδόν ενός χρόνου, της σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά, με λίγα και μεμονωμένα δρομολόγια για απροσδιόριστο διάστημα, δεν ήταν η απάντηση που περίμενε η τοπική κοινωνία από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.