Η εκδήλωση έχει αντικείμενο την εναντίωση στην εξοπλιστική κούρσα και στα στρατιωτικά εξοπλιστικά προγράμματα, κόστους τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που έχουν βάλει μπρος οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας. Μια κούρσα για νέα φονικά για τους λαούς όπλα, συμβατικά και πυρηνικά, βόμβες υδρογόνου κι αεροπλανοφόρα, στο πλαίσιο των προετοιμασιών των όρων για έναν τρίτο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και το πρόγραμμα “Rearm Europe” (ή Readyness), των 800 δισ. ευρώ, για να γίνουν οι λαοί κρέας για τα κανόνια, πληρώνοντας μάλιστα οι ίδιοι το κόστος μέσω των κρατικών προϋπολογισμών. Η ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη και η κυβέρνηση, που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου, έσπευσαν να ανταποκριθούν άμεσα, φορτώνοντας το λαό μας με περισσότερους κινδύνους και αιματηρά οικονομικά βάρη.
Αλλά και για να καταγγελθεί ο άδικος πόλεμος Δύσης – Ρωσίας στην Ουκρανία, που συνεχίζεται αμείωτα, αυτό το εργαστήρι για έναν γενικευμένο πόλεμο, καθώς και η καθημερινή σφαγή του ηρωικού παλαιστινιακού λαού απ΄ το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Και στα δύο αυτά μέτωπα έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Για να προβληθεί η μοναδική διέξοδος για τους λαούς, για να μην οδηγηθούν οι εργαζόμενοι κι η νεολαία σε σφαγή για των «αφεντάδων το φαΐ» και τις επιδιώξεις: Η συγκρότηση του δικού τους, μετώπου πάλης, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Χωρίς να επιλέγουν «προστάτες» πίσω απ΄ τους οποίους θα στοιχηθούν, χωρίς να επιλέγουν ανάμεσα στον «καλό» και τον «κακό» ιμπεριαλιστή!
