Μαζικά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα μετά την ομιλία του στη 2η Διάσκεψη του Ινστιτούτου του εξαπολύουν κυβερνητικά στελέχη, με φόντο τις δημοσκοπήσεις και την όλη συζήτηση για το αν θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
«Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που δικαιούται να κάνει “κηρύγματα” περί αντιμετώπισης της Ακροδεξιάς είναι εκείνος που συγκυβέρνησε με την Ακρα δεξιά. Δικαίωμά του, λοιπόν, να λανσάρει κάτι καινούργιο, αλλά η Ιστορία, και μάλιστα η όχι και τόσο μακρινή Ιστορία, έρχεται για να διαψεύσει κάθε λέξη την οποία λέει σε κάθε του νέα τοποθέτηση» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Π. Μαρινάκης χαρακτήρισε «μπαγιάτικη» τη συζήτηση του ποιος είναι προοδευτικός και ποιος όχι και μίλησε για «βαθύτατα οπισθοδρομικές» πολιτικές από την κυβέρνηση Τσίπρα, αναφερόμενος στην αύξηση φόρων και στα capital controls.
Για «αριστερά φληναφήματα» περί δήθεν φορολόγησης του πλούτου και «πατριωτικού καθήκοντος» των επιχειρήσεων να πληρώνουν τους φόρους τους, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος και μετά την παράθεση οικονομικών μεγεθών για τα έσοδα και την ανεργία διερωτήθηκε δηκτικά «ποιος καταφέρνει τελικά να αυξάνει τα έσοδα από επιχειρήσεις; Ο Τσίπρας του 28% ή ο Μητσοτάκης του 22% που μεγαλώνει την πίτα για όλους;». «Θα ήταν συνεπώς πιο χρήσιμο πριν αρχίσει το “εμπόριο πατρίδας”, η εγχώρια Αριστερά (rebranded ή μη) να μάθει πρώτα να μετράει. Διότι τελικά ο πραγματικός πατριωτισμός κρίνεται στο μετρήσιμο αποτέλεσμα και όχι στους ρητορικούς βερμπαλισμούς».
«Δεν βλέπω κάποια εντυπωσιακή υποδοχή του κυρίου Τσίπρα», παρατήρησε ο Κωστής Χατζηδάκης και υπενθύμισε ότι και κατά το παρελθόν δημοσκοπήσεις έδιναν «σε υπό ίδρυση κόμματα παρόμοια νούμερα, τα οποία όμως (κόμματα) δεν είχαν στη συνέχεια αντίστοιχη κατάληξη».
Οσο και αν θέλουν να παρουσιάσουν σχεδόν υποτιμητικά μια επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού, αν κρίνουμε από τα απανωτά σχόλια, μάλλον δεν τους αφήνει και τόσο αδιάφορους.
