Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πώς λέγεται μια συναυλία που το πρώτο κομμάτι της είναι thrash metal και το τελευταίο techno/house; Παράνοια; Μαγεία; Χάος; Ή απλά King Gizzard and The Lizzard Wizard;

Οι Αυστραλοί ήρθαν στον Λυκαβηττό για ένα καυτό τριήμερο με διαφορετικό setilist κάθε βραδιά, παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους και έβαλαν ήδη πολύ δυνατή υποψηφιότητα για την καλύτερη φετινή συναυλιακή εμπειρία.

Το  Plissken Festival έκανε μια πολύ έξυπνη κίνηση και έφερε μια από τις πιο καυτές μπάντες του πλανήτη για ένα τριήμερο residency στο θέατρο Λυκαβηττού κι εμείς, χθες στη δεύτερη ημέρα τους, ακόμη αναρωτιόμαστε γιατί δεν είχαμε προνοήσει να είμαστε παρόντες ολόκληρο το τριήμερο.

Παρά τη ζέστη υπήρχε αρκετός κόσμος ήδη από νωρίς στον Λυκαβηττό, ενώ τη συναυλία άνοιξαν οι King Stingray. Οι Αυστραλοί δεν ήταν κάτι φοβερό, αλλά έπαιξαν καλά και προετοίμασαν το κοινό για αυτό που ερχόταν. 

Στην πραγματικότητα, βέβαια, κανένας μας δεν ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για αυτό που ήρθε. 

Οι King Gizzard and The Lizzard Wizard έπαιξαν περίπου δύο ώρες και είκοσι λεπτά, ήταν ασταμάτητοι με φοβερό ήχο και σούπερ light show και έπαιξαν κυριολεκτικά τα πάντα.

Με μια δισκογραφία που αριθμεί πάνω από 25 albums μας έπαιξαν και thrash και Boggie, πέρασαν από ψυχεδέλεια/garage σε πιο funky στιγμές και κατέληξαν όλοι πάνω από ένα τεράστιο synthesizer παίζοντας ηλεκτρονική μουσική, με ολίγη από dub/ techno και ό,τι άλλο χωράει ο νους μας.

Ο Λυκαβηττός ήταν σχεδόν ασφυκτικά γεμάτος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αν όχι η πλειοψηφία τότε οι μισοί που ήρθαν να απολαύσουν τους Αυστραλούς ήταν ξένοι και αν κρίνουμε από την ανταπόκρισή τους δεν ήταν μόνο τουρίστες, αλλά οπαδοί των King Gizzard And The Lizard Wizard.

Η αρένα κυριολεκτικά «έβραζε», τα moshpits θα τα ζήλευαν και φτασμένες hardcore μπάντες και η μπάντα απέδειξε πως είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή. 

Και για να μην ξεχνιόμαστε, σήμερα, Παρασκευή οι King Gizzard συνεχίζουν ακάθεκτοι στον Λυκαβηττό για μία ακόμη φορά.

Μια γεύση στις φωτογραφίες που ακολουθούν.