Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συναυλία – εκδήλωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας –που παλεύει για την επιβίωσή του, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιθέσεις και τον ασφυκτικό κλοιό στην παροχή ανθρωπιστική βοήθειας–, το βράδυ του Σαββάτου στο Σύνταγμα. 

«Παρούσα» η «Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”» και οι τραγουδιστές: Σαββέρια Μαριόλα, Παντελής Θαλασσινός, ΒΑσίλης Λέκκας, Χρυσιήδα, Άγγελος Θεοδωράκης και η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.  

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Γιούσεφ Ντόρχομ, που περιέγραψε την τραγική κατάσταση στη Γάζα λέγοντας: «Σκεφτείτε εκείνους που έχουν μόνο τα σύννεφα για να πιουν. Αλλά ακόμα και τα σύννεφα έχουν εξαφανιστεί εξαιτίας των ισραηλινών πολεμικών αεροπλάνων και βομβών…  Καθώς επιστρέφετε στο σπίτι σας, στο δικό σας σπίτι – σκεφτείτε τους άλλους – μην ξεχνάτε εκείνους που ζουν σε σκηνές, εκείνους που έχουν εκτοπιστεί βίαια από τα σπίτια τους. Καθώς κοιμάστε και μετράτε τα αστέρια, σκεφτείτε τους άλλους – υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πού να κοιμηθούν. Καθώς τα σπίτια τους έχουν βομβαρδιστεί και οι σκηνές τους έχουν καεί»

Η συναυλία ήρθε έπειτα από τις κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν, με χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν τις προηγούμενες μέρες στους δρόμους της Αθήνας, με βασικό σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα.

Διοργανωτές της συναυλίας το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και φοιτητικοί σύλλογοι. Στην πρόσκλησή του, το ΠΑΜΕ ανέφερε τα εξής:

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουμε μαζικά στη συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό απαιτώντας: 

  • Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού.
  • Καμιά στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.»