Παίζοντας με τη σιγουριά ενός πρωταθλητή, ο Ολυμπιακός πέρασε με στιλ από την αγαπημένη του (λόγω του αξέχαστου τελικού του Κόνφερενς Λιγκ) «OPAP Arena». Με επίδειξη αυτοπεποίθησης και κυνισμού, νίκησε με 2-0 την ΑΕΚ, που γνώρισε την 4η ήττα της στη φάση των play offs, που την άφησε στην 4η θέση της βαθμολογίας. μέσα σε αποδοκιμασίες και πολλή γκρίνια. Ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά του Μάριου Ηλιόπουλου από κόσμο που πήγε έξω από τα επίσημα.
Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άλλη μια νίκη σε ντέρμπι (4/4 επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα), με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο. Παράλληλα, συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τον τελικό Κυπέλλου, αυξάνοντας και τη βαθμολογική διαφορά που τους χωρίζει από τις ομάδες που «μαλλιοτραβιούνται» για τη δεύτερη προνομιούχο θέση.
Ο Ολυμπιακός, με μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα και «φύλακα άγγελο» τον Κωνσταντή Τζολάκη, ο οποίος έκανε τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες αποκρούσεις, έκανε επίδειξη αποτελεσματικότητας. Πέτυχε δύο γκολ σε τρεις ευκαιρίες, βγαίνοντας στην αντεπίθεση, υπερέχοντας στις προσωπικές μονομαχίες και ειδικά στις δεύτερες μπάλες. Το επιθετικό του transition το έχει κάνει επιστήμη. Το πρώτο τέρμα ήταν του Βέλντε (στο 43’), με διαγώνιο σουτ από πάσα του Μάρτινς, και το δεύτερο του Γιάρεμπτσουκ (στο 74’), με κεραυνό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει και ο Ελ Κααμπί, όταν πίεσε τον Μπρινιόλι και του άρπαξε την μπάλα, βρέθηκε μόνος του, αλλά σούταρε λίγο έξω από το δοκάρι.
«Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που παίζουμε. Δεν παίζουμε φιλικά ή ματς προετοιμασίας. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες που είχαν καιρό να παίξουν», τόνισε το τεχνικός των πρωταθλητών Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κάρμο (και Πασχαλάκη) και τους τραυματίες Κωστούλα, Ορτα και Ορτέγκα.
Η ΑΕΚ, χωρίς τον τιμωρημένο Αλμέιδα στον πάγκο, προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω, αλλά αποδείχθηκε φλύαρη. Είτε παίζοντας με κλασικό σέντερ φορ (Πιερό) είτε με δύο πιο light επιθετικούς, δεν μπορούσε να βρει στόχο. Δεν ήταν μόνο οι αποκρούσεις του Τζολάκη αλλά και οι αστοχίες από πλεονεκτικές θέσεις. Το σερί ηττών και ειδικά από τον Ολυμπιακό, ο οποίος την πέταξε έξω και από το Κύπελλο, ώθησε τους οπαδούς της Ενωσης που κάθονταν στο πέταλο να το αδειάσουν μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενουμένων.
Σε αντίθεση με την ομάδα των Ανδρών, η ομάδα των Γυναικών της ΑΕΚ, μετά τη νίκη της επί του ΟΦΗ με 1-0, κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα Ελλάδας. Η φιέστα ορίστηκε για τις 11 Μαΐου στην ΟΡΑΡ Arena.
—
ΑΕΚ (Γκ. Σαλαζάρ): Μπρινιόλι, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς (62΄ Πήλιος), Σιμάνσκι (46’ Πινέδα), Γιόνσον, Μάνταλος (79’ Περέιρα), Λαμέλα (79’ Ελίασον), Κοϊτά, Πιερό (63’ Φερνάντεζ)
Ολυμπιακός (Χ.Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (67’ Ροντινέι), Ρέτσος, Πιρόλα, Μπρούνο (78’ Μπιανκόν), Γκαρθία (67’ Εσε), Στάμενιτς, Μαρτίνς (78’ Μουζακίτης), Τσικίνιο, Βέλντε, Ελ Κααμπί (72’ Γιάρεμπτσουκ)
Σκόρερ: 43’ Βέλντε, 74’ Γιάρεμπτσουκ
Διαιτητής: Μελέρ (Τουρκία)
Κίτρινες: 41’ Γκατσίνοβιτς, 57’ Μάνταλος, 71’ Πινέδα, 80’ Οντουμπάτζο – 59’ Πιρόλα, 89’ Στάμεντιτς
Κόκκινη: –
